Първият самостоятелен кабинет за акушерски грижи празнува Бабинден | webcafe.bg
newscafe

Бабинден в първия самостоятелен кабинет за акушерски грижи

Webcafe.bg
18.01.2016, 15:28 (обновена 20.01.2016, 10:33)
бебе

Снимка: © Getty Images

Кабинетът цели да доближи грижата за бременните жени в България до европейските стандарти

Всяка година Бабинден е повод да се изрази благодарност към медицинските лица, работещи в сферата на родилната грижа. Тази година първият самостоятелен кабинет за проследяване на бременност и следродилна грижа от акушерки „Зебра" ще отпразнува първия си професионален празник на 21 януари.

В кабинета работят млади акушерки, образовани по съвременните стандарти за добра грижа. В световен план е доказано, че грижата за нискорискови бременни от акушерки води до по-добри клинични резултати и повече удовлетворение у жените.

Кабинетът цели да доближи грижата за бременните жени в България до европейските стандарти. Въпреки че Бабинден е професионален празник на акушерките и традиционно се празнува в съсловието, акушерките от „Зебра" ще го отпразнуват в компанията на жените, за които се грижат. На 21 януари в кабинета ще се съберат жените, на които акушерките са оказали грижи, колеги, студенти и активисти за подобряване на майчиното здравеопазване.

Самостоятелните акушерски практики са често срещани в държавите от ЕС с добри показатели в майчиното здравеопазване. В България провеждането на женска консултация изцяло от акушерки е начин да се дадат алтернативи на жените, които имат нужда от повече индивидуална грижа. Дългата продължителност на срещите, внимателното изучаване на медицинската история и начина на живот на жените - работа, стрес, сън, хранене - помагат да бъдат открити усложненията в нормалния ход на бременността, преди да започнат да представляват заплаха за жената.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.

Oще: акушер  акушерка  акушеро-гинекологична грижа  бабинден  бебета  бременност  жени  майки 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани