"Софиямед" отново отрича вина за битото дете | webcafe.bg
newscafe

"Софиямед" отново отрича вина за битото дете

Webcafe.bg
05.05.2015, 09:39 (обновена 05.05.2015, 10:27)
д-р Иван Колчаков

Снимка: © bTV

Д-р Иван Колчаков твърди, че всичко в болницата е наред и тяхното обслужване продължава да е сред най-добрите в България

Д-р Иван Колчаков, представител на ръководството на болница "Софиямед", изключи категорично възможността лечебното заведение да спре да извършва някои дейности, заради побоя над новородено, извършен от акушерка.

В интервю за bTV той обобщи: "Ние сме на върха на практиките в България и като обем, и като качество. Имаме над 400 бебета, родени без проблеми".

Думите му бяха в отговор на думите на здравният министър Москов, който каза, че на база проверките на инспекция по труда в болницата, може да бъдат отнети разрешителните за определени видове дейност.

Колчаков категорично отрече болницата да не е осигурена по отношение на кадрите.

"Не само че имаме достъчно кадри, но и ако се спазват стандартите, по които работи "Софиямед", трябва да бъдат закрити 90% от болниците в Бъгария", отговори той.

Според него е изтекла "неправомерна информация" в медиите.

Той обясни, че акушерката не е била сама на смяна, ами е имало 5 дежурни. "Такъв стандарт искам да излезе да ми покаже кой поддържа в България, в едно отделение".

Колчаков уточни, че акушерката е получавала над средната заплата за тази длъжност в София. На месец от началото на годината са й се събирали по 60 часа извънреден труд, като това било в рамките на нормалното, а 24-часови смени имало и в Германия и Англия.

"В Германия наши колеги работят по 24 часа напълно законно".

"Не се чувствам виновен, но се чувствам отговорен", коментира случая той, като допълни, че е бил в екипа, който е израждал бебето.

"Ние сме свършили перфектно своята работа, но една българка извършва едно неочвешко, необосновано деяние, но може ли заради такова деяние да се иска затваряне на болница", попита Колчаков.

Той самият уточни, че не познава Емилия Ковачева, но "до момента тя има много добра характеристика като документи, като бекграунд, като грижа към децата".

Колчаков преповтори тезата на болницата, че бебето е получило най-добрата възможна грижа и не отговарят на истината предварителните заключения на медицинския одит, че цял ден лошото състояние на детето не е било забелязано навреме.

По отношение на въпроса, че много от бившите или настоящи кадри на висок пост в "Софиямед" са участвали или участват в бивши и настоящи правителства, Колчаков заяви, че няма конфликт на интереси, тък като "всички бивши или настоящи министри са работели някъде".

"Кадърните хора са много малко и те биват ползвани от държавата на всички нива. В други страни никой не би се учудил, ако някой е на върха на държавата и после е на върха на някоя корпорация", смята Колчаков.

Oще: акушери  акушерка  болница  емилия ковачева  иван колчаков  медицинска помощ  раждане  софиямед  частна болница 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

3 straight | 06.05.201520:34

В системата на общественото здравеопазване в Англия (NHS) не се допуска работа повече от 12-13 часа. Има Европейска директива за максималното допустимо работно време и който не я спазва получава наказания и глоби.
Изобщо не е вярно, че в Софиямед са най-добрите лекари в БГ. Хората, които работят там, с малки изключения, са събирани от кол и въже. Ценностната система на собственика е задвижвана само от печалбата. При това на всяка цена. Затова на ключови позиции са все бивши зам-министри или от НЗОК. Цялостият замисъл е ефективно да се източва касата, а какво дойде допълнително е добре дошло.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.01.2015, 20:48

2 MarkModel13 | 05.05.201511:26

Как пък не падат по гръб, след като са се насра.и ! Как пък тоя оял се суек не каза "съжаляваме за случилото се, взехме такива и такива мерки, ще изплатим на родителите обезщетение" (не знам какво обезщетение за такова зверство). Винаги, ВСИЧКИ институции се правят на ударени до последно, докато не им извадят на показ мръсотията, че и тогава не признават.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2015, 10:57

1 Митко123 | 05.05.201510:59

Случай на полудяване на един човек от персонала, който болницата не се е опитала да прикрие, не е причина за отнемане на лиценз. Някой поиска ли да се отнеме лиценза на Луфтханза, заради масовото убийство на Лубиц?
   

оценка

+0 -0