Министерството на културата измисли компромис за НГДЕК | webcafe.bg
newscafe

Министерството на културата измисли компромис за НГДЕК

Webcafe.bg
08.03.2015, 17:40 (обновена 08.03.2015, 19:48)
нгдек

Снимка: © В.Е.

Именно сградата в кв. "Модерно предградие" принадлежи на НГДЕК, а не тази при Женския пазар, затова след ремонта министър Вежди Радишов издаде заповед за връщане на учебните занятия в кв. Модерно предградие

Министерството на културата предложи решение на спора за Класическата гимназия на принципа „и вълкът сит, и магарето цяло" - гимназията да се върне в кв. Модерно предградие, а временно ползваната сграда на 13 ОУ до Женския пазар да се ползва като филиал, за да може повече деца да бъдат обучавани.

Това стана ясно от писмо, изпратено до родителите, които заплашиха да отпишат децата си, ако неразбориите продължат. Преди дни, по време на напрегната среща, внезапно почина преподавателят по немски език Бойко Атанасов, а в отговор половината учители подадоха молби за напускане.

По този въпрос вече усилено се работи и неговото окончателно решение ще бъде взето веднага след възстановяването на нормалния учебен процес, съобщиха от МК, в отговор до Реформаторския блок, които защитават идеята Класическата гимназия да остане в центъра.

НГДЕК временно се премести на територията на закритото 13 ОУ до Женския пазар, докато старата й сграда беше в ремонт. Някои родители настояха гимназията да остане в центъра на София, докато други искаха да се върне в ремонтираните за 2 млн. лева класни стаи.

Ако не се върне в сградата си на ул. "Баба" номер 16 в кв. Модерно предградие, то средствата за ремонта на училището в размер на 2,2 млн. лева ще бъдат загубени и няма да бъдат възстановени на бюджета, настояват от МК, което е принципал на Класическата гимназия.

В писмото се казва, че съпротивата идва от „родители, считащи, че достойнството на техните деца изисква да учат в центъра, а не в периферията".

Служителите на Министерството на културата биха носили и наказателна отговорност в размер на 2,2 млн. лева за безстопанственост.

Oще: женски пазар  класическа гимназия  министерство на културата  модерно предградие  нгдек  реформаторски блок 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани