НГДЕК вече има директор | webcafe.bg
newscafe

НГДЕК вече има директор

Webcafe.bg
21.07.2015, 14:08 (обновена 21.07.2015, 14:47)
нгдек

Снимка: © В.Е.

Мариела Папазова беше избрана за директор на гимназията официално

Мариела Папазова остава директор на Класическата гимназия в София, но този път - след редовно избиране за поста.

Папазова заемаше длъжността временно от 2012 година, но конкурс за официален избор на директор беше проведен едва тази година.

Комисията в Министерство на културата е класирала кандидатите за директор на НГДЕК по точки, като на първо място е изпъчена Мариела Папазова. Нейни подгласници са Емилия Карабоева и Орлин Йорданов.

Другите кандидати за директор на гимназията бяха Людмила Дукова, Ваня Николова, Надя Кюлафлиева и Анета Христова Иванова-Стоянчова. Те не са набрали необходимия минимум точки, поради което не се класират в проведения конкурс.

Предстои министърът на културата Вежди Рашидов да назначи Папазова за директор на Класическата гимназия за срок от 4 години.

Повече от година Класическата гимназия е раздирана от скандали заради противопоставяне между Мариела Папазова и група учители заради местоположението на гимназията. Според Папазова, част от учителите и група родители училището трябва да бъде в центъра на София. Според противниците на идеята - учители и родители, гимназията трябва да остане в собствената си сграда на ул. „Баба" в квартал „Модерно предградие".

В средата на март Министерството постанови учебните занятия бяха подновени в сградата на „Баба", а сградата на 13 ОУ до Женския пазар, в която временно се провеждаха часове, да стане филиал на НГДЕК.

Oще: гимназия  гимназия за древни езици и култури  класическа гимназия  мариела папазова  нгдек  образование  папазова 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани