Кой получи наградите на клуб "Отворено общество" | webcafe.bg
newscafe

Кой получи наградите на клуб "Отворено общество"

Webcafe.bg
12.05.2015, 18:40 (обновена 12.05.2015, 18:54)
Почетният знак на Варна

Наградите на клуб "Отворено общество" Варна се връчват за 23 път в навечерието на празника на Св. Св. Кирил и Методий

Учители, ученици, лекари, журналисти и общественици, допринесли за развитието на Варна, бяха отличени на традиционната годишна церемония на клуб "Отворено общество" - Варна.

Наградата за "Учител на годината" беше връчена на двама преподаватели от варненски училища - Иван Ангелов, старши преподавател в Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" и Тинка Методиева, преподавател по английски език в Първа Езикова гимназия.

Иван Ангелов е дългогодишен учител по математика и информатика, като от 14 години ръководи отборите по математика. Учениците на Ангелов са участвали в националния отбор по математика на България, а сред възпитаниците му има студенти от най-елитните висши училища по света.

Тинка Методиева също подготвя ученици за национални и световни езикови състезания през последните 7 години. Едно от тях е провеждащото се в момента Международното състезание по публична реч в Лондон, на което се яви нейният възпитаник Борис Савов (ученик в X клас на Първа ЕГ), който беше отличен от клуб "Отворено общество Варна" с наградата "Отличие на победителя".

Вторият носител на отличието е Радина Добрева, абитуриент от Математическата гимназия в града, победител в последната Национална олимпиада по математическа лингвистика и бъдещ студент по лингвистика и социална антропология в Университета в Манчестър.

Организаторът на регатата "Кор Кароли" капитан Лъчезар Братоев получи наградата "Море" заради приноса си в развитието на морския бизнес. Братоев е председател на Асоциацията на яхтените пристанища у нас, президент на Асоциацията на производителите и вносителите на яхти, и вицепрезидент на Българската федерация по ветроходство.

Специалната награда за развитие на общността и комуникациите беше присъдена на екипа на Регионалния телевизионен център - Варна.

Наградата "За принос в развитието на медицината и здравеопазването" бе връчена на проф. Виолета Йотова, ръководител на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика в МУ-Варна. Проф. Йотова е председател на Държавната комисия за присъждане на специалност по детска ендокринология и болести на обмяната.

26-годишният юрист Християн Облаков, автор на поредица от книги за архитектите на Варна и скритата история на морската столица, получи наградата "Херман и Карел Шкорпил" за приноса в познанията за историята на града.

Годишното отличие "За духовен принос" беше присъдено на поета Валери Станков и на екипа на варненската Първа Eзикова гимназия.

Наградата за "Граждански принос" към развитието на Варна и България получи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

При награждаването Павлова пожела на Варна да си върне присъщия блясък и потенциал.

"Ние трябва да направим така, че тези 40 000 студенти, които учат тук, да останат и да работят за града", каза още тя.

Голямата награда „За принос в историята на България" беше присъдена на Варненската и Великопреславска митрополия, която беше домакин на честванията за 1150-тата годишнина от покръстването на българския народ.

Наградите на клуб "Отворено общество" Варна се връчват за 23 път в навечерието 11 май, деня на Св. Св. Кирил и Методий. Председател на организацията е Свилен Спасов, инициатор и поддръжник на голям брой проекти в областта на културата, правосъдието, образованието, медицината, обществения живот, медиите, археологията.

Oще: варна  годишни награди  граждански принос  за принос  клуб отворено общество  лиляна павлова  награди  общество  отличие  учител на годината  церемония 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.