Трето поредно издание на "Чепеларски Търкала" | webcafe.bg
newscafe

Трето поредно издание на "Чепеларски Търкала"

Webcafe
23.07.2016, 14:55 (обновена 23.07.2016, 21:59)
Чепеларе, 	bikeexpo 2016

Снимка: © BikeExpo 2016

Тази година за първи път съвместно с "Чепеларски търкала" се провежда и Байк Експо България

На 23 и 24 юли за трета поредна година се провежда „Чепеларски Търкала" - едно от най-атрактивните и с уникален формат на провеждане състезание по планинско бягане и планинско колоездене в страната ни.

Трасето е с обща дължина 80км и положителна денивелация от 2950м и се състои от 4 различни Търкала, всяко от които започва и завършва на площад „Олимпийски" в центъра на гр. Чепеларе и е с приблизителна дължина от 20км.

Трасето преминава през Роженската Обсерватория, вр. Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика производител на ски в света и множество великолепни горски и планински пътеки и гледки по нестихващите ритми на родопските гайди.

Трасето е подходящо за професионалисти и аматьори от различни възрасти, като всеки сам преценя колко търкала да измине, спрямо възможностите си. „Чепеларски Търкала" е квалификационно състезание и носи точки за най-големия Планински Супер маратон в света Ultra-Trail du Mont-Blanc и е член на международната асоциация по планинско бягане ITRA.

Многократното преминаване на състезателите през площада правят състезанието много атрактивно за наблюдаване.

Миналата година участие в „Чепеларски Търкала" взеха 103ма участника от 3 различни държави. Тази година на старта очакваме да застанат повече от 300 състезатели. Това ще стане също и благодарение на факта, че един ден по-рано на 23.07, гр. Чепеларе ще стане домакин и на Държавния шампионат по Крос Кънтри колоездене, като съвместно с Българската Федерация по Колоездене за първи път в България ще проведем супер атрактивното състезание Крос Кънтри Елиминатор.

Състезанието за Хора в неравностойно положение ще се проведе на 24.07 в зоната на площад „Олимпийски" в гр. Чепеларе. Те преодоляват специално подготвено трасе, което е еднакво за всички. През 2015г. участие в Състезанието за Хора в неравностойно положение взеха 20 души в инвалидни колички.

Тази година за първи път съвместно с "Чепеларски търкала" се провежда и Байк Експо България

То е първото специализирано изложение в България за всички видове велосипеди и продукти, свързани с колоезденето. В продължение на 4 последователни дни, то посреща гости и фенове на колоездачните спортове от цялата страна и чужбина.

То е разположено на централния „Площад Олимпийски" в гр. Чепеларе на 3000кв.м. изложбена площ и ще има специален, тестов полигон, на който посетителите ще могат да тестават велосипедите в различни условия.

По време на 4 дневния спортен форум и празник заедно с изброените събития за първи път ще се проведе състезание за ВелоМеханици, като ще се излъчи „Най-добър ВелоМеханик на България за 2016 г"

Oще: bikeexpo 2016  планинско бягане  планинско колоездене  състезание  чепеларе  чепеларски търкала 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани