Матури по математика за децата в 4 клас | webcafe.bg
newscafe

Матури по математика за децата в 4 клас

Webcafe
10.05.2016, 09:50 (обновена 10.05.2016, 14:49)
ученици

Снимка: © БГНЕС

Националното външно оценяване по математика е началото на поредицата от традиционни изпити за преход от курса на начално към основно образование

Всички четвъртокласници в страната се явяват на "малка матура" по математика днес.

Изпитването, което започва в 10 ч., е писмено, организира се едновременно за учениците от всички паралелки на 4-ти клас в училищата и продължава един учебен час (40 минути).

Тестът съдържа 16 задачи с три възможни отговора, от които само един е верен, както и три задачи от отворен тип, чието решение учениците трябва да посочат сами.

След края на изпита МОН публикува и верните отговори на теста:

Максималният резултат от изпита е 20 точки. Оценката от малката матура не се включва при съставяне на крайния успех за учебната година, посочват от Министерството на образованието и науката.

Националното външно оценяване по математика е началото на поредицата от традиционни изпити за преход от курса на начално към основно образование.

На 12 май предстои изпитът по български език и литература, на 13 май - по предмета "Човекът и природата", а на 16 май - по "Човекът и обществото".

Oще: 4 клас  български език и литература  изпити  математика за 4 клас  матури  мон  национално външно оценяване  начално образование  основно образование  отговори на матурите за 4 клас  учебен час  четвърти клас  човекът и обществото  човекът и природата 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани