Топ новатори в образованието | webcafe.bg
newscafe

Топ новатори в образованието

Webcafe.bg
02.06.2015, 11:29 (обновена 03.06.2015, 08:20)
Новатори в образованието

Снимка: © Webcafe.bg

Четирима представители на организации получиха награда за принос към новите методи в образованието

Сайтът Uchi.bg раздаде наградите си за "Новатори в образованието" на хора и организации, допринесли за промяната в образованието. Класацията е създадена за цел да обърне внимание на хората и организациите, които са допринесли за промяната в образованието, прилагайки я на практика, разбивайки традиционния модел на преподаването.

"Може би със сегашната положителна политическа обстановка, включително подкрепа от страна на МОН, може би имаме пълния шанс да станем първата страна в света, в която всички завършващи ученици са отличници по математика... Изглежда, че не просто реформата, а пълната трансформация на образователната ни система ще се случи и то скоро. Нека си го пожелаем", каза Явор Джонев, който спечели първото място с въвеждането на програмата за обучение по математика Jump Math в България.

Второто място в класацията „Новатори в образованието" получи Академия „Телерик". Третото място беше за Дарин Маджаров, създател на платформата Ucha.se, а наградата на публиката отиде при Рая Чобанова от Divera. Останалите новатори в образованието в тази класация може да видите тук.

Класацията цели да привлече общественото внимание към позитивната промяна в образованието чрез въвеждането на нови технологии и нови методи, и към хората, които стоят зад тази промяна. Амбицията на Uchi.se е всяка година класацията да насочва общественото внимание към личностите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания или правят ученето по-достъпно за повече хора.

Класацията е изготвена от жури, включващо представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти, с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

Oще: jump math  ucha.se  uchi.bg  дарин маджаров  новатори  новатори в образованието  телерик  явор джонев 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.