Икономистът проф. Филип Агион от Харвард идва у нас | webcafe.bg
newscafe

Икономистът проф. Филип Агион от Харвард идва у нас

Webcafe.bg
01.03.2016, 18:06 (обновена 01.03.2016, 18:29)
Филип Агион

Снимка: © Getty Images

Филип Агион ще ръководи Лятното училище по икономика

Известният икономист и професор от Харвард Филип Агион пристига в България за Лятното училище по икономика, организирано от Висшия институт за научни изследвания „Балкански-Паница" (BPIAS).

Филип Агион ще ръководи Лятното училище. Той е професор в Харвардския университет и член на Обществото по иконометрия и Американската академия за изкуства и наука. Агион изучава икономиката на растежа и анализира политиката и ролята на държавата в този процес, като заедно със свои колеги създава парадигмата на растежа на Шумпетер.

Освен него лектори на академията ще бъдат редица други успешни млади икономисти като Калина Манова, професор от Оксфорд, изучаващ Международната търговия и инвестиции; Стефани Станчева от Харвард, която изследва данъчната система, взимайки предвид фактори като особеностите на пазара на труда; Юлиан Колев, професор в Бизнес училището на Южния методистки университет, с интереси в областта на икономиката на предприемачеството и иновациите; професорът от Чикагския университет, Акчигит, който изучава макроикономика и икономически растеж.

Домакин на Лятното училище по икономика е Фондация „Миню Балкански". То ще се състои през август в живописното село Оряховица и ще продължи пет дни. Основните лекции ще се провеждат всяка сутрин, а следобедите нса определени за групови дискусии и обмен на идеи. Всяка вечер успешни икономисти и изследователи от водещи световни институции като Международния валутен фонд, Световната банка и Лондонското бизнес училище ще представят свои разработки на различни икономически теми.

Лятното училище се стреми да привлече мотивирани и талантливи хора от академичните среди, които ще получат не просто знание, но и модерен поглед върху икономическото развитие, както и благоприятни възможности за професионално развитие.

Oще: балкански-паница  икономика  лятно училище по икономика  образование  филип агион  харвард  харварски университет 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 02.03.201620:36

Търсят талантливи местни деца за еничарчета, после ще ги инсталират за компрадорски елит в колонията.

Да не мислите че само османлиите са взимали девширме?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани