Над 130 български филма вече са в IMDb | webcafe.bg
newscafe

Над 130 български филма вече са в IMDb

Webcafe.bg
22.10.2015, 12:55 (обновена 22.10.2015, 13:13)

1 от 3 снимки Назад Напред

Крадецът на праскови

Към момента в IMDb вече са поместени информация, синопсиси, снимки и плакати на над 130 филма от Златния фонд на българското кино, актуализирана е информацията за наградите и екипите на филмите.

Българската кино класика вече е част от IMDb (Internet Movie Database) - най-голямата и авторитетна база за филмови данни в света.

Обновяването на информацията за българското кино в IMDb е на проф. Георги Дюлгеров по случай 100-годишнината на българското кино, която отбелязваме през тази година.

Така се предоставя международен достъп до българското филмово наследство, като се дава възможност и да се визуализира и обогати онлайн архивът от български филми, приемани за исторически постижения, за да може всеки заинтересован от милионите потребители на IMDb да получи реална представа за стойностните постижения на филмовото ни изкуство.

Към момента в IMDb вече са поместени информация, синопсиси, снимки и плакати на над 130 филма от Златния фонд на българското кино, актуализирана е информацията за наградите и екипите на филмите.

Сред заглавията, поместени до момента, са „Вчера" (1988) - реж. Иван Андонов, „Да обичаш на инат" (1986) и „Маргарит и Маргарита" (1989) - реж. Николай Волев, „Крадецът на праскови" (1964) - реж. Въло Радев и др. Програмата се осъществява от продуцентска компания „Скрийнинг имоушънс" с подкрепата на Столична програма "Култура".

Oще: 100 години българско кино  български филми  българско кино  вилна зона  въло радев  иван андонов  кино  крадецър на праскови  култура  маргарит и маргарита  понеделник сутрин  скрийнинг имоушънс  филми 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани