Uber започна онлайн подписка в своя подкрепа | webcafe.bg
newscafe

Uber започна онлайн подписка в своя подкрепа

Webcafe
06.10.2015, 11:29 (обновена 06.10.2015, 11:38)
Uber

Uber e обвинена в нелоялна конкуренция и е лишена от правото да работи в страната

Компанията за превоз Uber започна онлайн подписка, чрез която призовава интернет потребителите да я подкрепят и да се обявят против спирането на услугите й в България. До днес по обед бяха събрани близо 4000 подписа.

Днес компанията временно спря работа на българска територия след потвърждението на решението на Комисията за защита на конкуренцията от Върховния административен съд.

Uber e обвинена в нелоялна конкуренция и е лишена от правото да работи в страната, докато съдът не се произнесе по същество в спора между нея и антимонополния регулатор.

"Ние вярваме във Вашето право на избор. Вярват и органите за защита на конкуренцията в ЕС, включително тези в Германия, Дания, Норвегия, Франция, Италия и Финландия. Българската комисия за защита на конкуренцията обаче е на коренно противоположно мнение", пише в призива на Uber.

Фирмата заявява, че всеки подписал се ще каже на правителството, че е за иновациите, нови регулации и правото на избор.

В България Uber беше обвинена в нелоялна конкуренция и в последствие лишена от правото да работи в страната, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на българското законодателството.

Това означава Uber да се "преквалифицира" в истинска таксиметрова компания - с боядисани коли, да плаща по-висока цена за "Гражданска отговорност", а автомобилите да минават по-често на преглед.

Oще: uber  вас  кзк  конкуренция  нелоялна конкуренция  подписка  превоз  съд  такси  юбер 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани