"Хигиенните съображения" на Вежди Рашидов: пълният текст на писмото му до БНТ | webcafe.bg
newscafe

"Хигиенните съображения" на Вежди Рашидов: пълният текст на писмото му до БНТ

Webcafe
06.07.2016, 14:52 (обновена 06.07.2016, 15:08)
вежди рашидов

Снимка: © БНТ

Вежди Рашидов: Уверявам ви, че по хигиенни съображения не искам да се срещам с такива хора - с тях мога да се видя само в съда, затова завеждам дело. А колкото до водещия г-н Ангелов, съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата.

Вижте пълния текст на писмото с право на отговор на Вежди Рашидов, от което започна атаката му срещу журналиста Георги Ангелов.Часове след излъчването в ефир на пълния текст на писмото на Рашидов, записът с точните му думи изчезна от сайта на БНТ (материалът е запазен в кешираната версия тук):


Потресен съм от словесната помия, която се изля върху мен в предаването "Денят започва с култура". В ефира на обществената БНТ един услужливо поканен в предаването клеветник излъга по безобразен начин, омърсявайки името ми и засегна дълбоко семейството и децата ми.

Едно от малкото предавания за култура в националните телевизии винаги е предизвиквало у мен уважение. От доста време обаче наблюдавам един тънък и интересен процес на създаване на удобни условия и предоставяне на екран на хора, които по презумпция обичат да плюят държавата и то не без услужливата помощ на водещия, г-н Георги Ангелов.

Напоследък той кани група хора, които превръщат това предаване за култура в среда за оклеветяване, без да присъства другата страна. Вместо да има опоненти на тезата в студиото, г-н Ангелов постоянно възкликва: "Какво ли прави тази държава за българската култура". На този въпрос е много лесно да се отговори - отглеждаме например децата на някои водещи и ако г-н Ангелов много желае, мога да говоря повече по тази тема, но има опасност разказът да заприлича на "Мисия Лондон" - втора серия...

А колкото до това, че се налага едно мнение, че държавата е абдикирала от сферата на българската култура, то аз ще напомня на водещия, че по време на моето управление парите за театрите са станали от 48 на 70 милиона лева, че средствата за българското кино по време на тежка криза са вече близо 15 милиона лева, че сесиите за книги, за музика, за независим театър са повече от преди, че само през 2016 г. парите за музеи, галерии и библиотеки са увеличени с 10 млн. лева.

Отделно парите за ремонтираните театри и училища, новосъздадените музеи, разкриването на археологически находки като че ли убягват от погледа на водещия. Защо ли?

Или това е безинтересно за него, или му е по-приятно да чуе в ефира как плюят един министър, и то гости на предаването, които са отхранени със златните лъжички на социализма, израснали са в станциите на ЦК на БКП и са отрочета на тежката комунистическа номенклатура, а днес са се самопроизвели в демократи.

На всичко това бих махнал с ръка, ако в това предаване не беше позволено да се хвърлят тежки клевети, за което май че вече е време да си търся правата в съда. А що се отнася до сина ми и моите внуци - те нямат хотели в Австрия, но напуснаха страната, омърсени от подобен род клевети, омерзени от това, което и днес се чува от екрана.

И накрая за сведение - никога не съм работил в Мултигруп, но винаги съм бил приятел на Илия Павлов и не съм човек, който ще го съди.

А за крадените милиони, за които с такава охота се лъжеше в ефира на "Денят започва с култура", то затова си има Сметна палата, одити и съответните държавни органи - това е тяхна работа, но те не са открили такива милиони. Моите имотни придобивки и моите доходи са в сайта на Сметната палата, още преди да стана министър, всеки може да ги види.

Парите ми са с платени данъци и с чист и проверен произход. Дали клеветниците могат да се похвалят със същото.

Уверявам ви, че по хигиенни съображения не искам да се срещам с такива хора - с тях мога да се видя само в съда, затова завеждам дело. А колкото до водещия г-н Ангелов, съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата.

Oще: бнт  българска национална телевизия  вежди рашидов  водещият на денят започва с култура  георги ангелов  денят започва с култура  журналистика  кой е георги ангелов  култура  медии  министър на културата  рашидов  сутрешен блок на бнт 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 06.07.201615:44

"Не се страхувам от министъра на културата, а от културата на министъра!"

Р.Ралин
   

оценка

+0 -0