Валери Запрянов влиза в Управителния съвет на БНТ | webcafe.bg
newscafe

Валери Запрянов влиза в Управителния съвет на БНТ

Webcafe
14.09.2017, 14:01 (обновена 15.09.2017, 09:39)
Валери Запрянов влиза в УС на БНТ

Снимка: © BiT

Валери Запрянов беше дългогодишен главен редактор и издател на списание "Тема" до 2015 г. Заедно с Тошо Тошев беше акционер в компанията-издател на в. "Преса".

Журналистът Валери Запрянов ще бъде предложен за член на новия Управителен съвет на Българската национална телевизия.

Това потвърди пред Webcafe.bg генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

Запрянов беше дългогодишен главен редактор и издател на списание "Тема" до 2015 г. Заедно с Тошо Тошев беше акционер в компанията-издател на в. "Преса".

"Изключителен професионалист, изключително сериозен и доказан мъж. Валери Запрянов е човек на думата, човек, на когото може да се разчита и който може да помогне", каза Константин Каменаров на въпрос за мотивите, с които предлага кандидатурата на бившия издател.

Генералният директор на БНТ не потвърди, но и не отрече, че сред останалите кандидати за ръководния орган са бившият главен секретар на БНТ Паун Цонев и бившият финансист на телевизията Тома Иванов. Иванов беше един от петимата конкуренти на Каменаров в конкурса за генерален директор на БНТ, който приключи в края на август.

Съставът на новия Управителен съвет трябва да бъде представен пред СЕМ до 15 септември, като Каменаров потвърди, че в петък ще внесе предложенията си пред съвета.

"Одобрението на кандидатите е въпрос на решение на членовете на съвета", каза той.

СЕМ не е задължен да излезе с окончателно решение в рамките на конкретен срок, вероятно съставът на новия УС ще бъде гласуван на заседание през следващата седмица.

На въпрос дали се очакват кадрови промени във вътрешната структура на медията, Константин Каменаров отговори:

"Искам да се огледам и да се обградя с умни, можещи и работливи хора. Това към момента продължава да е моята концепция. Продължавам да се "оглеждам", защото това са много отговорни решения и човек не може да си позволи да бъде импулсивен".

Малко преди да встъпи в длъжност като генерален директор, Каменаров коментира в интервю за "24 часа", че очаква да получи оставки от хората на ръководни длъжности в БНТ като принцип, за да може да вземе своите кадрови решения.

Константин Каменаров каза за Webcafe.bg, че "в момента не са на дневен ред" евентуални промени в часа и деня на излъчване на седмичното предаване "Панорама".

"Не казвам, че няма да се промени нищо, но първо трябва да се огледа, преговори и обмисли. Твърдо вярвам, че мястото на тежката актуална публицистика е във вечерния пояс. Не ми е минавало през ума да поставя "Панорама" на обед или следобед. Категорично няма как да се случи. При изслушването дадох чист пример за евентуално програмно решение, което - ако би било взето - следва да бъде много добре премислено, проверено и да премине през социология за нагласите на зрителите", каза генералният директор на БНТ.

Каменаров все още не е разговарял с екипа на "Панорама", но посочи, че това ще се случи скоро.

Oще: бнт  българска национална телевизия  валери запрянов  преса  тема  тошо тошев 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани