Всички обичат фалшивата "агенция за борба с имигрантите" | webcafe.bg
newscafe

Всички обичат фалшивата "агенция за борба с имигрантите"

Webcafe
02.08.2016, 17:43 (обновена 02.08.2016, 17:54)
галъп

Снимка: © Галъп

Ако Динко беше държавен служител...

Фалшива агенция за борба с имигрантите се оказа една от най-одобряваните институции в страната. Това показват данни от социологически експеримент, проведен от "Галъп".

42% от запитаните са отговорили положително на въпроса "Одобрявате или не одобрявате Агенцията за борба срещу имигрантите?". Други 41% са отговорили, че не са доволни от работата, която върши "агенцията". Само 17% са отговорили, че "не могат да преценят".

Въпросът е включен с цел да се провери високия дял на хората, които призовават за "здрава ръка" от страна на силовите институции.

"Разбира се, названието беше подбрано така, че да звучи близо до съществуващи институции. Въпреки объркването, все пак с 42% одобрение несъществуващата агенция се нарежда сред най-одобряваните институции у нас. Това допълнително доказва, че мигрантската вълна предизвиква огромно напрежение в масовото съзнание и лесна подкрепа за всякакви мерки срещу нея", посочват социолозите.

"Българите са склонни да делегират на властта възможността да налага закона и сигурността радикално, макар и да не изпитват особен респект към властта. Вероятно и заради последното, желанието за „твърда ръка" по темите на личната и национална сигурност е видимо, но не и безгранично", се казва още в анализа.

Сондажът е част от собствената изследователска програма на "Галъп интернешънъл болкан" и е проведен между 14 - 19 юли сред 1605 души чрез стандартизирано телефонно интервю.

Oще: агенция за борба с имигрантите  борба с имигрантите  галъп  динко  експеримент  здрава ръка  мвр  полиция  силови институции  социология 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 03.08.201616:52

Ами Сирия има нефт и природни богатства, затова са и патакламите там и апетитите към нея.
А България има само подаянията на ЕС, нищо, че е негов член. От близо 10 години.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.02.2014, 11:16

2 Bai Hoi | 03.08.201616:22

Съгласен съм с повечето неща, изказани от колегата по-долу, с малката забележка, че само примитив може да измисли и да използва дума като "толераст". Това че в България е по-зле от Сирия си има обяснение. И то е в характера и манталитета на населението по нашите земи. Всички са толерасти, путлерасти, кравари, еврогейци, а ние сме най-хубави.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 31.01.2011, 17:20

1 ММ | 02.08.201621:29

Никой не обича агенцията. Но никой не иска имигрантите. Не, че няма защо- мургавите събратя от Близкия изток, Северна Африка на нас са ни чужди. Още по-лошо-мюсюлмани са. А мюсюлманите с които имаме опит (а опитът ни е горчив) са тези от Османската имеприя. Която пък в момента се напъва да се възражда.

Не, че при европейците е по-различно. Те мразят имигрантите. Само, че са по-лицемерни и са толерасти, поради което изсипват омразата си върху нас, бачкаторите от Източна Европа. По-лесно е да се бие умряло куче. Негрите и арабите по Европа са чувствителни, трудно е да дадеш воля на омразата си към тях.

А нашего брата българина от една страна не вижда кой знае колко мигранти. Освен ако не живее в Овча Купел, Сухата река, около Лъвов мост или в Харманли. Тъй, че лесно е да приеме, че има някаква институция която се бори с тях.

Тъжното е, че мигранти тук почти няма просто защото в България е по-зле отколкото в Сирия. Това са ми го казвали сирийски бежанци. Те недоумяваха как в страна-членка на ЕС хората живеят по-зле от тези в страна , където 4 години се води гражданска война...
   

оценка

+2 -1

Най-коментирани