"Война на световете" за кандидат-журналистите в СУ | webcafe.bg
newscafe

"Война на световете" за кандидат-журналистите в СУ

Webcafe.bg
13.06.2015, 10:05 (обновена 13.06.2015, 10:07)
софийски университет

Снимка: © В.Е.

Днес се провежда писменият изпит за вход във ФЖМК

Сесията за кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава днес с писмения изпит по журналистика.

Темата на есето на журналистическия изпит е "Война на световете". Изтеглените контролни теми са "Паметници и памет" и "Хора и улици".

Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и в достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем. Темите за изпита ще са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, радиото, телевизията и интернет.

Изпитът започна в 9 ч. и е с продължителност три астрономически часа. Целта е да се оцени способността на студентите за създаване на цялостен и завършен текст по зададената тема.

Днес се провежда и кандидат-студентският изпит по химия. Той започва в 14 ч. и е с продължителност 4 астрономически часа.

Oще: война на световете  есе  изпитна тема  изпит по журналистика  кандидат-студенти  култура  общество  писмен изпит  политика  проза  софийски университет  тема  фжмк 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.