Валерия Велева пуска нова онлайн медия | webcafe.bg
newscafe

Валерия Велева пуска нова онлайн медия

Webcafe.bg
03.09.2015, 12:45 (обновена 03.09.2015, 12:55)
Валерия Велева

Заедно с медията ще бъде учреден Институт за стратегии и анализи, анонсира Валерия Велева

Бившият първи зам.-главен редактор на в. "Преса" Валерия Велева анонсира старта на нова онлайн медия под името "Епицентър".

Сайтът ще бъде пуснат на 6 септември - малко повече от месец след закриването на "Преса" и "Тема", като част от екипа на всекидневника на Тошо Тошев ще участва в създаването на новия информационен сайт. Сред имената на журналистите, посочени от Валерия Велева, са Светлозар Бахчеванов, Магдалена Гигова, Цвета Маркова, Иван Асенов, Илиана Динекова и Мария Костова.

Заедно с медията ще бъде учреден Институт за стратегии и анализи, който ще произвежда аналитични материали, базирани както на чуждестранни данни, така и в партньорство с БАН, българските университети и други научни звена.

По думите на Валерия Велева, целта на организацията е "да повиши степента на диалогичност в обществото и степента на чуваемост между институциите, да провокира интелектуален заряд за страната ни".

"Дейността ни ще бъде в сътрудничество с Народното събрание и неговите комисии, с работодателските организации и синдикатите, с дипломатическите представителства на страните от ЕС и НАТО", казва Велева в интервю за в. "Стандарт".

Към новия център се създава Експертен съвет, в който ще бъдат включени директорът на БАН проф. Стефан Воденичаров, историците акад. Константин Косев и акад. Георги Марков, бившият председател на Народното събрание акад. Благовест Сендов, директорът на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев, ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Григорий Вазов и др.

Ръководител на Експертния съвет ще бъде бившият главен редактор на "Преса" Тошо Тошев.

"Смятам, че само Тошо Тошев може да събере и да фокусира в едно експертните мнения на толкова различни и безспорни капацитети в Съвета. Това е т.нар. "Съвет на старейшините", на мъдрите, от чиито знания можем да черпим опит", казва още Велева.

От интервюто не става ясно кой ще финансира проекта за новата медия и аналитичния център.

Oще: валерия велева  експертен съвет  епицентър  институт за стратегии и анализи  нова медия  онлайн медия  преса и тема  стефан константинов  тошо тошев  фалитът на в. преса 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани