Наказания в "Спешна помощ" заради грешно приет адрес | webcafe.bg
newscafe

Наказания в "Спешна помощ" заради грешно приет адрес

Webcafe
13.10.2016, 19:19 (обновена 13.10.2016, 19:21)
линейка

"Спешна помощ" трябва да накаже диспечера, приел погрешно сигнала за мъж в критично състояние на ул. Чарлз Дарвин в София. Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Причината за настояването му е обрат в проверката на инцидента от 11 октомври, при който пациент почина на улицата в очакване на медицинска помощ.

Свидетелка на инцидента, подала сигнала в "Спешна помощ", разказа, че екипът е загубил ценни минути поради невъзможност да стигне до точния адрес.

"След като проведохме разговори и поисках да бъдат изслушани всички звукови файлове от записите по повикването на конкретния адрес, стана ясно, че грешката е в приемането на адреса, а не в подаването на адреса", обяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

На практика думите му опровергаха вчерашната теза на министър Петър Москов, който обяви, че вината за грешния адрес не е на служителите от "Спешна помощ", а на хората, повикали линейката.

Москов цитираше информация от официален доклад на "Спешна помощ", в който служителите твърдяха, че са били подведени при първоначалния сигнал.

Ваньо Шарков заяви, че не вижда вина в хората от екипа на линейката.

Oще: адрес  бърза помощ  ваньо шарков  доклад  линейка  медицински екип  наказания в спешна помощ  петър москов  погрешен адрес  починал пациент  спешна помощ 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.