Училището за деца с увреден слух в София беше ремонтирано от Telus | webcafe.bg
newscafe

Училището за деца с увреден слух в София беше ремонтирано от Telus

Webcafe
13.09.2016, 10:16 (обновена 13.09.2016, 10:54)
Telus

700 служители на Telus участваха в ремонтирането на училището за деца с увреден слух в София.

Децата с увреден слух в София ще посрещнат първия учебен ден с обновен пансион, зона за игра и двор на специализираното училище "проф. д-р Дечо Дечев". Съоръженията бяха ремонтирани по време на шестото издание на инициативата „TELUS Ден на Подкрепа", в която се включиха над 700 служители на аутсорсинг компанията TELUS International Europe.

Направената инвестиция е на стойност 60 хиляди долара. Изцяло са обновени 36 спални помещения, училищният двор, 4 игротеки и коридорите в сградата. Почистени са зелените площи около училището и е подменено осветлението. "В България има над 120 хиляди човека със слухови проблечи и с нашата инициатива искаме да повишим осведомеността на обществото за техните проблеми" - заяви Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

Инициативата в помощ на хората със слухови проблеми стартира през месец май, когато беше ремонтирано специализираното училище в Пловдив. Партньор е фондация „Заслушай се", която работи за равен достъп на хората с увреден слух, чрез информационните технологии.

С финансиране от TELUS International Europe, беше разработена платформа за видео-жестов превод за хора с увреден слух.

Наскоро фондацията спечели финансиране от Обществения борд на TELUS International Europe, благодарение на което разработи платформа за видео-жестов превод, която цели да помага на тези хора да бъдат активна част от обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Oще: telus ден на подкрепа  telus international europe  училище за деца с увреден слух пловдив  училище за деца с увреден слух софия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.