Бизнесът спира производства за един час в знак на протест | webcafe.bg
newscafe

Бизнесът спира производства за един час в знак на протест

Webcafe.bg
26.06.2015, 09:05 (обновена 26.06.2015, 09:10)
електричество

Масово спиране на производства ще има в продължение на един час между 11:00 и 12:00 часа

Представители на работодателски организации ще протестират днес по повод цените на електроенергията за индустрията. Те ще спрат производствата за един час.

В четвъртък Народното събрание прие промени в Закона за енергетиката, които дават възможност на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да удължи със срок до един месец действието на стария регулаторен период, който приключва на 30 юни.

От четирите организации - Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), отбелязват, че, въпреки отбелязания напредък в процеса на установяване на реалните проблеми за дефицити и дисбаланси в сектор "Енергетика", се намират едва в началото на този процес.

"Ето защо ясно и категорично заявяваме, че ще продължим с планираните от нас действия, в т.ч. масово спиране на производства в продължение на един час на 26-ти юни - между 11:00 и 12:00 часа, с което ще дадем недвусмислен сигнал за намеренията си да гарантираме необратимост на реформаторските процеси, да подкрепим усилията на ресорните министри да стартират жизненоважните промени в сектора и да се противопоставим на установените с години модели на безконтролни кражби и злоупотреби", се казва в изявлението на бизнеса.

Oще: бизнес  електроенергия  кевр  криб  протест  ток  цена 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

1 daysydogy | 26.06.201511:45

Поставяме нов рекорд за Гинес - бизнесът стачкува!?!?!? Е..ти индустриалците!?!?
В Булгаристан всичко е възможно!!!!
   

оценка

+0 -0