Почина бившият декан на ФЖМК проф. д-р Тодор Петев | webcafe.bg
newscafe

Почина бившият декан на ФЖМК проф. д-р Тодор Петев

Webcafe.bg
15.10.2015, 13:31 (обновена 15.10.2015, 13:33)
Свещ

Проф. Петев е социолог и изследовател на масовите комуникации

Почина проф. Тодор Петев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Проф. Петев преподаваше дисциплините "Теория на масовата комуникация", "ПР по време на криза" и "Комуникация и социална промяна".

Проф. Петев е социолог и изследовател на масовите комуникации. Основател е на катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масова комуникация и декан на ФЖМК (1993 – 1995 г.).

Има публикации във Франция, Румъния, САЩ и Чехия. Изнася лекции по връзки с обществеността при криза. Специализира в Полша и САЩ - Фулбрайт изследовател.

Носител е на отличия на ЮНЕСКО, ИПРА, БДВО и Софийския университет "Св. Климент Охридски". Носител на наградата "PR легенда" от втория PR фестивал, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността и асоциацията на имиджмейкърите "Имагинес" (2008 г.)

Автор е на книгите: "Масовото общуване и личността” (1984); “Комуникация и социална промяна” (2001); “Теории за масовата комуникация“ (2004) и "Комуникационната спирала - трансформации и конфликти" (2009).

 

Oще: су  тодор петев  фжмк 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани