Започва кампания срещу домашното насилие | webcafe.bg
newscafe

Започва кампания срещу домашното насилие

Webcafe.bg
05.08.2015, 13:36 (обновена 05.08.2015, 13:43)
Avon

Снимка: © Avon

AVON набира средства за осигуряване на постоянен достъп до професионална помощ на жертвите на домашно насилие

Над 1 500 случая на домашно насилие са регистрирани в България само за първата половина на годината, сочи изследване на „Алианса за защита от насилие, основано на пола" (АЗНОП)

Домашното насилие е сред най-често срещаните престъпления у нас. Фактът, че всяка четвърта българка е жертва на вербален, физически и/или психологически тормоз остава непроменен, като три от жените не знаят къде да потърсят помощ.

За поредна година AVON започва кампания, насочена срещу домашното насилие, под наслов „Говори открито срещу домашното насилие". Тази година кампанията набира средства за осигуряването на постоянен достъп на пострадалите от цялата страна до професионална помощ.

Посланието на кампанията към жертвите е: „Докато смъртта ви раздели? Насилието няма място в твоя дом".

Кампанията използва крещящият образ на насилие в дома, с който да обърне вниманието на хората към темата, която специалистите определят като терор, а в същото време обществото все още не възприема като основен проблем. За да подчертае нуждата и важността насилието да бъде осъзнато от жертвата и спряно навреме, кампанията акцентира върху факта, че често жертвите с години приемат насилието у дома и отказват да признаят пред себе си и околните, че имат проблем.

Заложената крайност в избраната визия на кампанията говори и за факта, че в много случаи насилникът е човек с напълно различно лице зад стените на дома.  Посланието „Насилието няма място в твоя дом!" е призив за защита на правото на всяка жена да живее в дом без насилие.

Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да закупи благотворителен продукт от синята серия на компанията. 100% от печалбата от всеки артикул се заделят за откриването на първата денонощна национална телефонна линия в помощ на жертви на тормоз у нас.

Артикулите „Нови възможности за жените" - пръстен, елегантна гривна, колие и чаша - носят символа на безкрайността и силното послание за неограничените възможности, които се откриват пред жените, след като се откъснат от порочния кръг на насилието.

Набирането на средства в името на каузата е целогодишно, а крайната цел на кампанията - да сложи край на насилието в българския дом.

Телефонната линия цели да осигури непрестанен достъп на пострадали от цялата страна до професионална помощ - психолози, юристи и социални работници. Те ще консултират и ще посочват първите необходими стъпки по телефона, ще пренасочват жертвите към кризисните центрове в страната, а чрез мобилните си екипи ще осигуряват и достъп до най-отдалечени места в страната.

До момента в рамките на кампанията „Говори открито срещу домашното насилие" на AVON са дарени 75 000 лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. се подпомага стартирането на дейността на първия кризисен център в Югоизточна България за жени и деца, жертви на насилие - този в Димитровград.

Благотворителните продукти от синята серия на компанията можете да поръчате на своя Представител или онлайн на WWW.AVON.BG.

Oще: avon  домашно насилие  жертви на домашно насилие  кампания  насилие 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

6 Дракон с кисело зеле | 15.09.201517:56

Какво търси този рекламен материал тук?
Поне да беше под гриф "Платено съобщение" или нещо подобно, а то...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2015, 17:01

5 hipolita | 15.09.201517:08

От много години има гореща телефонна линия за пострадали от насилие, където хората могат да потърсят помощ: 029817686. Преди време дори имаше стикери в градския транспорт.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

4 gothic | 06.08.201513:31

Нещо повече, дедо Аджи. 90 - 95% от т. нар. случаи на домашно насили са абсолютно преиграни. С изклюéние, разбира се, на "изпълненията" на доказани брутални примитиви. Познавам една кифла, вече излетяла от семейното гнездо /напълно заслужено/, което развяваше пред света факта, че на по-ранен етап й е бил трошен носа. Истината обаче е била следната: при фамилно спречкване тя се заключила в банята, съпругът й разбил вратата, която я ударила по носа. Именно по този начин десетки и стотици жени манипулират правосъдието, преéйки по този начи да се достигне до истинските, стопроцентови насилници.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 05.08.201523:38

Най-тежкият случай на домашно насилие, който ми е известен, беше, когато преди много години един мъж счупи ръката на жена си. (сега и двамата са покойници) Когато снаха им ми разказваше се зачудих, как този много спокоен и уравновесен човек, меко казано темерут, е стигнал дотам. Оказа се, че тя му е налетяла с нажежена ютия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

2 Harry | 05.08.201523:06

Познавам много мъже, тормозени и тровени ежедневно, психо тормоз който ги разболява и убива. Но активистите срещу "домашно насилие" това не го броят, а жертвите са много повече от колкото битите от мъжете си жени.

Домашните насилници са психопати, независимо дали са мъже или жени. Много от битите жени са психопатки и лесбийки, познавах такава, постоянно се зъбеше и вдигаше скандали на мъжа си, защото не понасяше мъже, той обаче не й посегна, защото не беше примитивен, но се разболя от кръвно и сърце, разведоха се, тя се записа в полицейска школа... Много щастлив , то мъжкото в нея надделяваше, но си е с женска емоционалност и липса на логичен разум, комична комбинация, ако не ти е в семейството и да ти къса нервите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

1 gothic | 05.08.201514:58

Похвално. Сега обаче чакам и кампания срещу вербалното, психологиéското и емоционално насилие, за да бъдет нещата в равновесие. Инаé нещата винаги ще си останат едностранчиви.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани