Обучение за стартъп ентусиасти вече и в университета | webcafe.bg
newscafe

Обучение за стартъп ентусиасти вече и в университета

Webcafe
12.09.2016, 17:51 (обновена 12.09.2016, 20:19)

1 от 2 снимки Назад Напред

 Нов български университет и фондация BBU обявиха старта на програмата BBU Startup School

Снимка: © Webcafe

Людмил Васев и Инна Бояджиева - съоснователи на BBU foundation,Кирил Аврамов - заместник-ректор по научноизследователската и международната дейност, НБУ, Мария Тумбева - Център за професионално и продължаващо обучение, НБУ, доц., доц. д-р Десислава Бошнакова - преподавател, НБУ

Първата университетска програма по предприемачество и бизнес, която събира на едно място академични преподаватели, представители на бизнеса и инвеститори е вече факт. Общата им цел е да създадат новото поколение бизнес лидери.

Нов български университет и фондация BBU обявиха старта на програмата BBU Startup School на пресконференция в понеделник. Програмата ще бъде с продължителност 9 месеца и макар да е от нестандартен тип дава университетски кредити на участниците. Всички, които имат желание, могат да продължат своето обучение в магистърската програма "Бизнес администрация" (МБА програма) на НБУ.

В рамките на програмата ментори с реален бизнес опит предават умения и ноу-хау. Идеята на организаторите е по този начин интензивно да компенсират една от липсите в младите хора, помагайки им да доведат своите проекти до реална реализация. BBU Startup School няма да поставя оценки, да очаква да бъдат предавани домашни и курсови работи, а участниците в програмата ще създадат свой собствен бизнес.

Задачата на преподаватели и ментори е да осигурят необходимия набор от инструменти и знания, така че първоначалните идеи, водени от мотивацията в екипите, да се развият до реални стартиращи компании.

Формата на обучение в BBU Startup School е целодневна и присъствена. От понеделник до четвъртък в продължение на 9 месеца програмата ще редува теория, съвети от представители на бизнеса и активна работа по проектите. Всеки петък участниците ще участват в семинари, работилници, мотивиращи лекции и други извънкласни занимания, полезни за развитието на нужните бизнес умения сред студентите. Основната цел на програмата е максимален брой идеи да бъдат реализирани като реални стартиращи компании. Обучението се провежда изцяло на английски език.

В програмата може да кандидатствa всеки навършил 18 г. със завършено средно или висше образование.

„С BBU Startup School отговаряме на нуждите на младите хора да живеят динамично, да изразяват своята креативност, да създават и да бъдат свободни в своите идеи и мисли. Те искат да живеят днес и да виждат резултатите от положените усилия, за да продължат напред", сподели Людмил Васев, съосновател на BBU foundation.

В рамките на програмата ще стартира и първата в България Junior Company. В нея всички младежи, които искат да натрупат опит, но нямат своя собствена идея за бизнес, ще могат да работят върху реални проекти, изграждайки същевременно своя предприемачески усет и умения.

Пограмата е подкрепена още активно от Стамен Янев - директор на Българскта агенция за инвестиции, Кирил Аврамов - заместник-ректор по научноизследователската и международната дейност в НБУ, Мария Тумбева - Център за професионално и продължаващо обучение в НБУ, доц. Стоян Танев - преподавател вUniversity of Southern Denmark, доц. д-р Десислава Бошнакова - преподавател вНБУ, Георги Малчев - преподавател в НБУ, Туньо Зафер - CEO на pCloud, Инна Бояджиева - съосновател на BBU foundation и Людмил Васев - съосновател на BBU foundation.

Всички желаещи да кандидатстват могат да го направят на http://bbu.bg/. Приемат се три различни групи - хора с идея и екип, които искат да я реализират, хора с идея, които търсят екип и хора без екип и без идея, които искат да навлязат в средите.

Всички кандидатури ще бъдат прегледани от жури, съставено от представители на фондация BBU, Нов български университет и консултанти от фонда Krypton Venture Capital. Успешно представилите се кандидати ще бъдат поканени да се присъединят към пилотния брой на BBU Startup School, който започва на 28 ноември 2016 г. Курсът на обучение е платен.

Oще: bbu startup school  startup school  бизнес  бизнес администрация  георги малчев  десислава бошнакова  инна бояджиева  кирил аврамов  людмил васев  мария тумбева  младежи  нбу  ноу-хау  оценки  проекти  социални мрежи  стамен янев  стартъп  стартъп проекти  стоян танев  туньо зафер 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани