Кристина Димитрова сама решила да търси сървъра на TV7 | webcafe.bg
newscafe

Кристина Димитрова сама решила да търси сървъра на TV7

Webcafe.bg, по Offnews
30.04.2015, 00:09 (обновена 30.04.2015, 00:43)
частният съдебен изпълнител христина димитрова по време на обиска в тв7

Снимка: © тв7

Кристина Димитрова е определила имуществото, което желае да се прибере първо

Юристът Кристина Димитрова, която ръководеше изземването в ТВ7, е взела решение изземването на техниката от TV7 и News7 да започне от сървъра, става ясно от пресконференция на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев. Митев подчерта, че не е присъствал лично на изземването.

Първоначално той обяви, че Кристина Димитрова е определила имуществото, което желае да се прибере първо. След това обаче каза, че решението било съвместно, пише Offnews.

Запитан защо е било решено да се започне именно от там, той отговори: "Ами пак ви казвам избор на.. понякога даже и на... не, не само на процесуалния представител. Избор на - да го кажем - логистичен".

Според Митев логично било изземването да започне от най-скъпите вещи на телевизията и да се върви към по-евтините. Въпреки това той посочи, че сървърът не е бил най-скъпата вещ в списъка, обаче отказа да каже каква е стойността му. Заяви, че не е действал с идеята медията да спре да излъчва, а просто е искал да си свърши работата и да прибере вещите в списъка.

По думите на частния съдебен изпълнител, при изземването на имущество от TV7 не е имало нарушение на закона.

Според информацията, дадена в ефир от ТВ7, Димитрова се е представила като "юрист на КТБ" по съдебния иск срещу телевизията от страна на синдиците на затворената банка. Димитрова дава нареждания обискът да започне от сървърното помещение на телевизията, в която се пази архивът на телевизията.

По списък от 150 технически елемента "сървърни технологии" се намират на 130-то място, твърди директорът на новините на ТВ7. На въпрос защо изземването не става по списъка, Димитрова отговаря "Работим по инструкции".

Oще: tv7  кристина димитрова  ктб  медии  медия  полиция  телевизия  частен съдебен изпълнител  чси 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани