Изтича срокът за кандидатстване в британските университети | webcafe.bg
newscafe

Изтича срокът за кандидатстване в британските университети

Webcafe.bg
15.01.2016, 13:16 (обновена 15.01.2016, 13:30)
студенти

Снимка: © Getty Images

До 20 ч. кандидат-студентите могат да подадат своите документи

Желаещите трябва да качат своите документи в онлайн платформата UCAS до 20 часа българско време.

Като част от процесa по попълване на документите, кандидат-студентите трябва да са избрали точна специалност. Те имат право да изберат само пет университета в цялата страна.

Част от другите изисквания за записване за висше образование на Острова са мотивационно писмо, две препоръка от учители и създаването на цялостен профил на ученика в платформата UCAS.

Но сертификатите от извънкласни и допълнителни проекти са частта от кандидатурата, която отсява учениците.

При някои програми по изкуство и дизайн, срокът за кандидатстване е увеличен до 24 март.

Оферти от университетите кандидат-студентите могат да получават от септември до март. Но онези, които не получат нито една оферта, не трябва да се отчайват, защото те могат ще имат още един шанс за кандидатстване в друго висше учебно заведение - на 25 февруари или лятното кандидатстване, наречено Clearing.

Повечето университети оферират ученика, като му поставят някакъв вид условие, което най-често е свързано с крайната оценка в дипломата за средно образование.

А ученикът от своя страна избира само две от предложените му оферти - първи и втори избор.

Първият избор обикновено е с по-високите изисквания за диплома, а вторият - сигурният вариант.

Ако ученикът е решил да кандидатства във Великобритания, неговият прием ще е много по-ранен от този в българските университети - с получаването на резултатите от матурите всеки кандидат-студент ще знае вече дали е приет, или не.

Oще: британски университет  великобритания  висше образование  документи за кандидатстване  кандидатстване  кандидат-студенти  образование  остров  прием  студенти  учащи 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани