Матурите за седмокласници ще бъдат на 20 и 22 май | webcafe.bg
newscafe

Матурите за седмокласници ще бъдат на 20 и 22 май

Webcafe.bg
30.03.2015, 10:01 (обновена 30.03.2015, 10:16)
училище

Снимка: © Getty Images

Изпитните програми са публикувани на страницата на МОН

Националното външно оценяване по български език и литература за седмокласници ще се проведе на 20 май от 10 часа, а тази по математика - на 22 май от 10 часа, съобщиха от Министерство на образованието и науката. Учебно-изпитните програми по български език и литература и по математика са публикувани на електронната страница на Министерството на образованието и науката в рубрика „Общо образование".

Седмокласниците се явяват на изпитите по български език и литература и по математика в училищата, в които се обучават, без да подават предварително заявления.

Продължителността на приемните изпити на националното външно оценяване (НВО) не включва времето за съобщаване на изпитния вариант и техническата подготовка за започване на приемния изпит, като за модула за национално външно оценяване е 60 минути, а за допълнителния модул е 90 минути. За ученици със специални образователни потребности продължителността на приемните изпити се удължава с 40 минути.

Резултатите от изпитите ще бъдат обявени до 3 юни 2015 година. Между 10 и 14 юни 2015 г. учениците ще получат служебна бележка с оценките си, а от 16 до 19 юни 2015 г. те могат да подават документи за участие в приема в училища гнезда, определени от началниците на регионалните инспекторати по образованието в страната.

До 25 юни 2015 г. се обявяват списъците с приетите ученици на първи етап от класирането.

Oще: външно оценяване  гимназиален прием  гимназия  дати на изпитите за матури  изпит  изпити  изпитни програми  литература и математика  министерство на образованието и науката  мон  национално външно оценяване  седмокласници  ученици  училище 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани