Цацаров поиска спешна проверка на обвинението във Враца | webcafe.bg
newscafe

Цацаров поиска спешна проверка на обвинението във Враца

Webcafe.bg
14.01.2016, 11:35 (обновена 14.01.2016, 11:39)
главен прокурор, сотир цацаров, прокуратура

Снимка: © webcafe.bg

Първите резултати от действията на проверяващите екипи ще бъдат докладвани до края на днешния ден

Прокурори от ВКП ще правят спешна проверка на Окръжна прокуратура - Враца във връзка с обвинението срещу двамата братя, убили 18-годишния Тодор Йорданов.

Проверката е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров ден след като Иван и Десислав Пламенови бяха обвинени в "убийство по непредпазливост с нанасяне на лека телесна повреда".

Максималното наказание за това престъпление е 5 години лишаване от свобода. Вече трети ден няма официален документ от аутопсията на загиналото момче.

Пратениците на Цацаров ще проверяват и твърденията на кмета на Враца Калин Каменов, който обяви, че е жертва на изнудване от страна на местния бизнесмен Даниел Бузов.

Кметът, който вече е подал жалба в полицията и прокуратурата, коментира мудната работа на разследващите органи.

Вътрешна проверка ще се прави и в прокуратурата в Бяла Слатина заради скандалите около кмета на Галиче Ценко Чоков и синовете му.

Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП - Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, вкл. и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Първите резултати от действията на проверяващите екипи ще бъдат докладвани до края на днешния ден, пише в съобщението на прокуратурата.

Oще: бяла слатина  враца  галиче  лека телесна повреда  мвр  окръжна прокуратура враца  побой  прб  прокуратура  сотир цацаров  тодор йорданов  убийство по непредпазливост  убийството във враца  ценко чоков 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

1 bludniq_sin | 14.01.201611:59

Това е съобщение от прокуратурата:
Припомняме, че около 12,55 часа на 12.01.2016г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че ПОЧИНАЛИЯТ също е НАНАСЯЛ удари по нападателите си с МЕТАЛЕН БОКС. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал.

Починалият е 18-г., с приятелката си; в автомобил; тренирал бил таекуондо.
Очевидно е влязъл в конфликт, очевидно е напуснал автомобила разбирайки, че влиза в конфликт.

Кой е провокирал конфликта, кой е замахнал пръв, от ударите ли е починал (т.е от техния интензитет, сила и нанесените травми) или в следствие на удар си е глътнал езика и е починал вследствие на това. Това са неща, които следва да се проверят защото до голяма степен определят хода на наказателното производство, обвинението и присъдата.
   

оценка

+0 -1