Издателство „Сиела" се разграничи от Калин Терзийски | webcafe.bg
newscafe

Издателство „Сиела" се разграничи от Калин Терзийски

Webcafe.bg
16.02.2016, 12:34 (обновена 16.02.2016, 12:42)
Калин Терзийски

Издателството призовава за професионална намеса заради състоянието му

Издателство „Сиела", с което работи писателят Калин Терзийски, излезе с позиция относно последните му изяви в медийното пространство.

„В последните месеци писателят Калин Терзийски предизвика силен обществен резонанс. Активността му в социалните мрежи, поведението му в ефир и интервютата, които дава, налагат издателство "Сиела" да обяви своята позиция публично", пишат от издателството.

Те посочват, че правят всичко по силите си, за да бъдат партньор и сподвижник в творчеството на Калин Терзийски.

„В последните години всеки от екипа ни е контактувал с него лично - той идваше в издателството често и комуникацията ни беше не просто работна, а непринудена, ефективна и интересна.

Последните месеци обаче са различни - Калин Терзийски просто не е същият човек. Разговорите му с ръководството на издателството са неефективни. Опитите на главния редактор за неформална комуникация и откровен личен контакт не доведоха до промяна към по-добро. След последвали разговори и с негови близки ни беше казано в прав текст, че всичко зависи изцяло от неговата лична мотивация да се възстанови. Необходима е професионална, компетентна намеса. Категорично сме против медийното ровене в личния живот на човек, който в момента има нужда от друго отношение и грижа", посочват от издателството.

Те отбелязват, че следят развитието на ситуацията, но за съжаление не могат да изместят нито семейството, нито близките на писателя.

От „Сиела" подчертават, че Терзийски получава хонорарите си всеки месец, докато всички останали български автори, издавани в "Сиела", получават хонорари на 3 или 6 месеца.

„Издателството е коректно към своите автори и спекулации относно неизплатени хонорари са недопустими", пишат още от „Сиела" и изразяват надежда Терзийски да излезе от състоянието, в което се намира.

Oще: автори  алкохол  издатели  издателство  издателство сиела  калин терзийски  книги  медии  медийно внимание  сиела  сиела и калин терзийски  терзийски 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.