БЕХ с обвързващи оферти за заем от два консорциума | webcafe.bg
newscafe

БЕХ с обвързващи оферти за заем от два консорциума

Webcafe.bg
26.02.2016, 15:16 (обновена 26.02.2016, 15:23)
Ток

Снимка: © БГНЕС

От БЕХ съобщават, че в рамките на процедурата са се явили 11 кандидати, а през настящата седмица обвързващи оферти са подали осем от тях

Два консорциума, в които влизат осем финансови институции, са подали обвързващи оферти в Българския енергиен холдинг във връзка с търсения за Националната електрическа компания заем до 650 милиона евро, съобщават от БЕХ.

Парите ще бъдат използвани за изплащане на натрупаните задължения на НЕК към „Ей И Ес ЗС Марица изток 1" ЕООД и „Контур Глобал Марица изток 3" АД, както и за покриване задълженията на двете топлоелектрически централи към „Мини Марица-изток" ЕАД.

От БЕХ съобщават, че в рамките на процедурата са се явили 11 кандидати, а през настящата седмица обвързващи оферти са подали осем от тях.

Всички участници отговарят на предварително заложения критерий за отпускане на мостови заем, който на последващ етап да бъде рефинансиран с пласирането на облигационна емисия, посочват от холдинга.

В момента назначената комисия оценява получените оферти и след приключване на своята работа ще обяви резултатите. Избраният кандидат ще бъде поканен за провеждане на преговори по сключване на договор за мостово финансиране.

Oще: американски централи  бех  ей и ес зс марица изток 1  контур глобал марица изток 3  мини марица изток  мостов заем  нек  обвързващи оферти  централи 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани