ЕК възстановява плащанията по "Околна среда" | webcafe.bg
newscafe

ЕК възстановява плащанията по "Околна среда"

Webcafe.bg
14.11.2014, 10:02 (обновена 18.12.2014, 12:26)
Рилски езера

ЕК ще започне с изплащане на 166 млн. евро от Европейския кохезионен фонд и 74 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие

Европейската комисия възстановява срените плащания по ОП "Околна среда" за периода 2007-2013 година. Това се посочва в официално писмо, изпратено на 13 ноември. Това означава, че службите на ЕК ще могат да обработват плащания от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския кохезионен фонд по проектите от оперативната програма.

ЕК ще започне с изплащане на 166 млн. евро от Европейския кохезионен фонд и 74 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие.

"Приветствам положителните стъпки, предприети от българските власти за подобряване и укрепване на системата за управление на оперативната програма. Плащанията към България по ОП "Околна среда" се възстановяват, което е отлична новина за българската икономика, но също така и за бъдещето на сътрудничеството между България и Европейската комисия", заяви комисарят по регионалната политика Корина Крецу.

"Предназначените за България средства трябва да се използват ефективно, защото от тях зависи подобряването на качеството на живот. Пожелавам успех на българското правителство в тази задача и обръщам внимание, че следващата година предоставя последна възможност за усвояване на парите от програмен период 2007-2013.", заяви вицепрезидентът на ЕК за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.

Плащанията по оперативната програма бяха спрени временно заради съмнения с нередности при обществените поръчки за изпълнение на проекти, както и заради слабости в системите за управление и контрол на програмата.

След извършен одит в България през миналия месец службите на Комисията са установили, че всички предложени коригиращи мерки са приложени.

Oще: европейска комисия  европейски съюз  европейски фондове  евросредства  еврофондове  ек  ес  мосв  околна среда  оперативна програма  плащания 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани