ГЕРБ измисли нов данък "таксиметров превоз" | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ измисли нов данък "таксиметров превоз"

Webcafe.bg
06.11.2015, 13:05 (обновена 06.11.2015, 13:23)
Такси

Снимка: © БГНЕС

Данъкът ще бъде в рамките на 400 до 1000 лева на година, като точният му размер ще се определя от съответния общински съвет

ГЕРБ предлага въвеждането на данък върху таксиметровия превоз от 2016 г.

Новото данъчно облагане е включено в законопроект на депутатите Менда Стоянова (председател на Комисията по бюджет и финанси), Станислав Иванов и Атанас Ташков, внесен днес в деловодството на Народното събрание.

Текстът засяга всички превозвачи, притежаващи удостоверение за регистрация от ИА "Автомобилна администрация" и разрешение за таксиметров превоз, както и шофьорите на такси, които работят за своя сметка под франчайза на по-голяма таксиметрова компания.

Данъкът ще бъде в рамките на 400 до 1000 лева на година, като точният му размер ще се определя от съответния общински съвет.

Приходите ще се събират в бюджета на общината, за територията на която е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници.

За целта ще се подава отделна данъчна декларация, чийто образец трябва да се подготви от министъра на финансите до 31 януари 2016 г.

Новите разрешителни за таксиметров превоз вече ще се издават от общините за едногодишен период.

Няма информация дали законът е съгласуван с Министерството на финансите.

Oще: атанас ташков  бюджет 2016  владислав горанов  герб  данък такси  данък таксиметров превоз  данъчна декларация  менда стоянова  министерство на финансите  нови данъци през 2016 г.  общински бюджети  общински съвет  станислав иванов  такси  таксиметрови шофьори  таксиметров превоз 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани