УниКредит - с частен облак във финансовия сектор | webcafe.bg
newscafe

УниКредит - с частен облак във финансовия сектор

Ad блок
20.07.2015, 18:19 (обновена 20.07.2015, 18:22)
Уникредит Булбанк

Мащабният проект за частен облак на банката е изпълнен успешно между 2013 и 2015 г. с помощта на Microsoft и Paraflow.

УниКредит Булбанк вече има частен облак за ИТ инфраструктура. Тя е първата банка, която използва подобна система. От банката посочват, че преминаването към иновативни облачни услуги дава повече гъвкавост при пускането на нови продукти, повишава ефективността при възстановяване от технически проблеми и оптимизира ИТ процесите в банката.

Мащабният проект за частен облак на банката е изпълнен успешно между 2013 и 2015 г. с помощта на Microsoft и Paraflow. В момента 90% от инфраструктурата на УниКредит Булбанк е виртуализирана, повишена е ефективността при възстановяване от технически проблеми и използването на ресурси е оптимизирано.

Облачните услуги са информационна система, обединена около използването на споделени ресурси - изчислителна мощ, софтуер и данни. Тези услуги са достъпни от всяка точна на планетата от различни електронни устройства чрез интернет. По този начин потребителят вече може да извършва множество операции и да достъпи информация от всяка точка на света.

Инфраструктурата на частния облак може да се използва само от организацията, която го притежава, което означава повече сигурност, надеждност и гъвкавост.

Oще: банка  банкери  банки  банкиране  банкови услуги  уникредит  уникредит булбанк 


Още от Плюс минус

Най-коментирани