Делян Пеевски продава акциите от "Булгартабак" | webcafe.bg
newscafe

Делян Пеевски продава акциите от "Булгартабак"

Webcafe.bg
19.02.2016, 14:57 (обновена 19.02.2016, 15:13)
делян пеевски

Снимка: © Webcafe.bg

Той мотивира решението си с "опитите за умишлено дискредитиране на "Булгартабак" чрез използването на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че ще продаде всички акции от собствеността си в "Булгартабак Холдинг".

Това обяви самият той в поредната си декларация, разпространена до информационните агенции.

"Заявявам, че излизам от акционерната собственост на "Булгартабак", като дружеството акционер, чийто мажоритарен собственик съм, продава дяловото си участие", пише Пеевски в съобщението.

Той мотивира решението си с "опитите за умишлено дискредитиране на "Булгартабак" чрез използването на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията".

Неговата "НСН Инвестмънт", регистрирана през юли 2015 г., придоби 5% от акциите на "Булгартабак", като ги купи от Петър Манджуков.

През август Пеевски официализира за пръв път собствеността си, като се вписа като собственик на 90% от капитала на "НСН Инвестмънт".

Справка в информацията за движението на акциите на "Булгартабак" на Българската фондова борса показва, че цената им е нарасна почти двойно - от 38 лв. (към 18 август 2015 г.) до 66 лв. (към 18 февруари 2016 г.).

Към вчерашния ден 5-те процента на "НСН Инвестмънт" от акциите в "Булгартабак" са се изчислявали на 24,3 млн. лева.

С други думи - след "кеширането" на акциите Делян Пеевски вече може да се причисли към групата на легалните милионери в България.

Справка в декларациите му в Сметната палата показва, че до момента той беше собственик на три недвижими имота - два апартамента и къща с двор, придобити през 2002-2004 г., един лек автомобил Опел Омега, купен за 1000 лв. през 2003 г. и няколко десетки хиляди лева на депозит от спестявания на заплата.

Oще: булгартабак  бфб  българска фондова борса  делян пеевски  дпс  нсн инвестмънт  пеевски 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани