Докладът за КТБ стигна до Народното събрание | webcafe.bg
newscafe

Докладът за КТБ стигна до Народното събрание

Webcafe.bg
23.02.2016, 15:27 (обновена 23.02.2016, 15:33)
корпоративна търговска банка

Снимка: © webcafe.bg

Горанов изпрати копие в секретното деловодство

Докладът за проследяване на активите от КТБ, изготвен от "Аликс Партнърс", беше изпратен в секретното деловодство на Народното събрание от финансовия министър Владислав Горанов.

Документът вече ще може да се чете от депутатите, след като вчера разследващата компания е дала писмено разрешение по искането на МФ.

Документът е в обем над 500 страници, като на разположение има само едно копие на английски език, съобщи депутатът Георги Кадиев във Facebook.

На народните представители е разрешено единствено четенето на доклада, но не и копирането, снимането и разпространяването му.

От "Аликс Партнърс" изрично заявяват, че не са и няма да оторизират каквато и да е версия в български превод на доклада.

Писмото на "Аликс Партнърс" съдържа сериозни резерви по отношение на вдигането на конфиденциалността на доклада - дори и тя да е частична - заради наличието на чувствителна финансова и търговска информация, като оповестяването му рискува да увреди процеса на събиране на активите на банката.

От компанията подчертават, че "в нито един момент (от съставянето на доклада) не сме предвиждали, че той да може стане широко / публично достъпен, като това ни позволи да бъдем изчерпателни и откровени в наблюденията, констатациите и препоръките си".

Oще: активи на банката  аликс партнърс  владислав горанов  георги кадиев  доклад за ктб  корпоративна търговска банка  ктб  разследването за ктб 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2015, 17:59

1 Лара | 23.02.201616:59

Сега очаквам най-накрая да има развитие по казуса КТБ и поемане на отговорност според закона.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани