Изплатени са над 2 милиарда лева от КТБ | webcafe.bg
newscafe

Изплатени са над 2 милиарда лева от КТБ

Webcafe.bg, по Дарик
13.12.2014, 11:54 (обновена 13.12.2014, 12:06)
Опашка пред клон на КТБ

В брой са изплатени около 1,5-2 процента от тези пари

По-голямата част от вложителите на КТБ, които са получили парите си, предпочитат да оставят парите си в банковата система. Това каза председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков пред "Дарик радио".

До момента са изплатени около две трети от влоговете в банката - над 2,25 милиарда лева са изплатени на 60 000 вложители в КТБ от общо 240 000. В брой са изплатени около 1,5-2 процента от тези пари. Няма данни за злоупотреби при изплащане на влоговете.

Водят се разговори с определени фирми за проследяване и разследване на операции с активи на КТБ, довели до отрицателния капитал на банката и отнемането на лиценза й. Миленков посочи, че е съгласен с предложението на Реформаторския блок за промени втв Фонда за гарантиране на влоговете, които според него целят по-голяма прозрачност.

Не е съгласен обаче с идеята НС да предлага член на Фонда и почти перманентен контрол, защото това би означавало политическа намеса. Бизнес моделът, който КТБ е следвала, е много различен от модела, който следват банките в България, каза Миленков. От друга страна самият бизнес модел, който не е бил устойчив, е бил съчетан и с липсата на адекватен надзор.

Oще: банка  банки  влогове  вложители  корпоративна търговска банка  ктб  радослав миленков  фонд за гарантиране на влоговете 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани