"Булгартабак" се готви да води дела за клевета | webcafe.bg
newscafe

"Булгартабак" се готви да води дела за клевета

Webcafe.bg
12.02.2016, 16:52 (обновена 12.02.2016, 17:33)
булгартабак

Снимка: © webcafe.bg

Компанията излезе със специална декларация

"Булгартабак Холдинг" АД излезе със специално съобщение, в което отрича замесването на името на компанията в разследване за контрабандата на цигари в Турция.

"През последните няколко седмици се правят опити за дискредитиране на компанията чрез тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение срещу „Булгартабак" и да се дискредитира доброто име на компанията.

Булгартабак декларира, че не осъществява експортни сделки с фирми от Турция и не продава наши цигари на този пазар. Компанията е изключително добре позиционирана в Близкия Изток на пазари в Дубай, Иран и Ирак, Далечния Изток, Африка, Адриатика. Това може да се потвърди и от Агенция "Митници", където са посочени страните, за които извършваме експорт на наши марки цигари", пише в позицията на компанията.

От ръководството обявяват, че "всички внушения, свързващи „Булгартабак" с твърдения за нередности в дейността на компанията, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят търговската репутация на компанията".

"Булгартабак" се готви да заведе съдебни искове срещу "всички физически и юридически лица, които злоупотребяват с доброто име на компанията".

Цигареният производител посочва, че за последните 4 години е внесъл "около 3 млрд. лева под формата на дънъци, осигуровки и акцизи" в държавния бюджет, като се определя като "социално отговорна компания, която гарантира пряко и косвено заетост на над 100 000 семейства в страната".

"В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил", пише още в позицията.

Oще: агенция митници  акцизи  близкият изток  булгартабак  булгартабак холдинг  бюджет  декларация  клевета  контрабанда на цигари  митници  разследване  турция  цигари 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

2 Виктория Пенелопова 07 | 14.02.201609:48

Никой, не се оправдавай, без някой да те е обвинявал. Пораждаш основателни съмнения. Харесвам "клеветници" като турските служби /при които Цацаров отиде на крака/ и "Шпигел". Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.04.2014, 00:53

1 Никой | 14.02.201603:24

Е, сега е времето въпросните "КЛЕВЕТНИЦИ" да извадят доказателствата срещу #КОЙ, ако такива са налични...

ПП: нямам отношение към цигарения бизнес, но съм изключително любопитен дали съществува някакво основание за твърденията за контрабанда.
   

оценка

+0 -2

Най-коментирани