UniCredit evo дава 200 млн. евро за бизнес иновации | webcafe.bg
newscafe

UniCredit evo дава 200 млн. евро за бизнес иновации

Webcafe.bg
24.03.2016, 14:51 (обновена 24.03.2016, 15:06)
Уникредит Булбанк

УниКредит и международната инвестиционна и консултантска компания Anthemis Group („Антемис груп") обявиха създаването на UniCredit evo - съвместен инвестиционен проект с капитал от 200 млн. евро, предоставени от банката.

UniCredit evo (абревиатура от equity venture opportunities) ще инвестира в най-перспективните стартиращи компании с иновативни идеи и технологии в сферата на финансовите услуги, основно в Европа и в Северна Америка, съобщиха от УниКредит Булбанк.

Целта на банката е сътрудничество с нови партньори в рамките на FinTech екосистемата и развитие на авангардни технологични решения в полза на клиентите.

Партньорството ще подкрепя иновативните компании в целия цикъл на реализация на идеите им - от създаването им до тяхното въвеждане в работата с клиенти. Те могат да бъдат в сферата на банкирането на дребно и потребителското финансиране, инвестиционно и корпоративно банкиране, управление на активите и богатството, капиталови пазари и търговия, разплащания, финансова инфраструктура и др.

„Партньорството с Anthemis и създаването на UniCredit evo е част от процеса на дигитализация на финансовите услуги и изграждането на нов бизнес модел в сектора. Като един от силните участници на пазара, имаме средствата, финансовите познания и голямата база от клиенти, които могат да бъдат двигател на все повече иновации в полза на потребителите" , коментира Паоло Фиорентино, главен оперативен директор и заместник-генерален мениджър на УниКредит.

UniCredit evo ще съчетае силните страни на традиционните участници на пазара с тези на новодошлите.

УниКредит е водеща европейска финансова група с международно присъствие в 50 страни в целия свят. Банката работи с над 32 млн. клиенти в около 8000 офиси. Anthemis е голяма инвестиционна и консултантска компания, базирана в Лондон и Ню Йорк. Тя специализира в работата с утвърдени и стартиращи фирми, които създават и въвеждат иновации във финансовите услуги.

Oще: unicredit  unicredit evo  иновации  пари  уникредит  уникредит булбанк  финансови услуги 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани