Видео казва как вложителите в КТБ да получат парите си | webcafe.bg
newscafe

Видео казва как вложителите в КТБ да получат парите си

Webcafe.bg
14.11.2014, 16:51 (обновена 18.12.2014, 12:25)
корпоративна търговска банка

Снимка: © webcafe.bg

ФГВБ гарантира изплащане на сумите в срок и с видео информира вложителите за реда на получаване на средствата им

Фондът за гарантиране на влоговете пусна в YouTube видео, с което информира вложителите в Корпоративна търговска банка, чийто лиценз беше отнет на 6 ноември, как да получат гарантираната сума от влоговете си.

Видеото показва какви са условията за изплащане на сумите и кои суми ще бъдат покрити.

Гарантирани са: Преференциален безсрочен депозит, Безсрочен депозит „Плюс", Срочен депозит „4х4", Безсрочен депозит „Евролев", Стандартен срочен депозит и Преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат (поименен). Тези депозити не попадат в обхвата на изключението от гаранцията и независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти, средствата по тях продължават да са защитени от ФГВБ. Така са защитени и средствата по другите официално обявени продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия.

До 4 декември трябва да бъдат изплатени парите по гарантираните влогове в затворената банка КТБ, след като беше отнет лицензът й. Депутатът Менда Стоянова обяви, че 10 банки ще изплащат гарантираните суми.

Oще: банка  банки  корпоративна търговска банка  ктб  фгвб  финанси  фонд за гарантиране на влоговете 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани