Разследването на фалита на КТБ приключва до дни | webcafe.bg
newscafe

Разследването на фалита на КТБ приключва до дни

Webcafe.bg
25.09.2015, 13:11 (обновена 25.09.2015, 13:14)
Народното събрание

Детайлната информация от доклада на AlixPartners няма да стане публично достояние "с оглед да се защитят интересите на масата на несъстоятелността" на КТБ", обяви Владислав Горанов

Окончателният доклад на "Аликс партнърс", разследващ банковия фалит на КТБ, ще бъде готов до дни.

Това стана ясно от изказване на финансовия министър Владислав Горанов пред Народното събрание.

"Поели са ангажимент окончателният доклад да бъде представен до края на месец септември, тоест съвсем скоро", каза Горанов.

Той обясни, че на оперативно ниво синдиците на КТБ получават редовна информация и консултации от международната финансова компания още от юни 2015 г., когато беше сключен договорът с нея.

По думите му "не е уместно тази информация да се коментира в детайли с оглед защита интересите на масата на несъстоятелността, защото тези, които искат да я увредят, ще могат да се подготвят".

Тепърва ще се изясни процедурата, по която депутатите ще имат възможност да се запознаят с информацията от доклада.

"Движим се по тънък лед на законови ограничения, но съм отворен дебат как да използваме данните от този доклад", обяви Горанов.

Oще: alixpartners  аликс партнърс  владислав горанов  защо фалира ктб  корпоративна търговска банка  ктб  министър на финансите  разследване за фалита на ктб  фалитът на ктб  финанси  цветан василев 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани