БНБ сменя ръководството на ТБ "Виктория" | webcafe.bg
newscafe

БНБ сменя ръководството на ТБ "Виктория"

Webcafe.bg
11.12.2014, 16:34 (обновена 11.12.2014, 17:46)
бнб

БНБ ще поиска смяна на ръководния екип на ТБ "Виктория" с цел привличане на подходящ купувач.

БНБ ще поиска смяна на ръководния екип в дъщерната банка на КТБ - ТБ "Виктория" веднага след повторното й отваряне за работа с клиенти.

Банката, която беше затворена и поставена под специален надзор на 22 юни 2014 г., ще отвори врати в петък, 12 декември със 160 млн. лв. ликвидност и с обещание, че ще може да обслужи всички свои вложители.

В понеделник, 15 декември, квесторите ще предложат въвеждане на едностепенна система на управление и изобр на нов 5-членен състав на Съвета на директорите, в който влизат банкерите Красимир Жилов, Галя Димитрова, Евгения Стоянова и Бойка Василева, заедно с квестора Божидар Аршинков.

Целта на смяната на ръководния екип е да се подобрят възможностите за привличане на подходящ инвеститорски интерес.

Към момента трима инвеститори са заявили принципен интерес да придобият ТБ "Виктория" - руската банка Роскредит, българският застраховател "Лев Инс" и полският инвестиционен фонд Getin Holding.

БНБ обаче декларира, че реални оферти за купуване на ТБ "Виктория" не са постъпвали.

Oще: бнб  инвеститори  квестори  купувач  оферти  специален надзор  тб виктория 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани