Пеевски се отказа от "Химко" - и от бизнеса в България | webcafe.bg
newscafe

Пеевски се отказа от "Химко" - и от бизнеса в България

Webcafe
21.03.2016, 11:41 (обновена 21.03.2016, 13:03)
Делян Пеевски в Народното събрание

Снимка: © Webcafe.bg

Пеевски продаде 5-те си процента от „Булгартабак“, а сега се отказа от „Химко - Враца“

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа да купува "Химко" - Враца. В изявление, изпратено до медиите, се посочва, че фирмата му "НСН Инвестмънт" се отказва от завършване на сделката за бившия торов завод заради политически натиск.

„Аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като "свързан с Пеевски", заявява той. Той коментира, че политическите му опоненти и „тези, които продължават да злословят срещу мен" могат да бъдат доволни.

„Считам за недопустимо, в държава членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им", твърди Пеевски.

Той напомня, че през януари 2016-та "НСН Инвестмънт" ООД, в което е мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на "Химко" - Враца. „Намерението ми бе дружеството - купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца", допълва депутатът от ДПС.

„Необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на "Химко" - Враца", посочва Пеевски.

„Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на "Химко" - Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най-бедните в страната", пише още той.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия, че ГЕРБ няма да управлява с ДПС, когато Пеевски е в партията. Той обяви, че ще има наказания за спрените обществени поръчки, сред които двата лота на магистрала „Хемус" и строителството на горски пътища, свързани неофициално с Пеевски.

Oще: бизнес  делян пеевски  дпс  нсн инвестмънт  пеевски химко  торов завод  химко  химко - враца 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

4 deowin | 21.03.201621:14

>какво яде тоз човек

Пари.
Смятай колко трябва да изяде за да стигне сегашния си обем предвид това, че хората не могат да преработват целулозата на банкнотите.
.. а, момент - като казах "хората" се сетих, че животинският вид, на който е представител Пеевски, от друга страна, могат. Доколкото разбирам, в момента Пеевски кешира и, предполагам, се кани да се пенсионира на някой топъл остров с вагон от банкноти за храна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 21.03.201618:26

бах мааму какво яде тоз човек на снимката по-горе бе!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

2 TheRock | 21.03.201615:29

В тази държава се реагира светкавично!
Тази сутрин Боку каза, че Пеевски му пречи на дружбата с ДПС и хоп Пеевски се отказва от бизнес в България!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

1 Люба6а | 21.03.201612:10

да жувей прасчо пеефский!!!легендарен чалгарийски продукт-гордостта на робската паплач,пълзяща и скимтяща по територията Бесен Отегчен
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани