Работна група ще разкрива заплатата на Искров | webcafe.bg
newscafe

Работна група ще разкрива заплатата на Искров

Webcafe.bg
18.07.2015, 09:30 (обновена 18.07.2015, 09:38)
димитър радев, гуверньор, бнб

Снимка: © Webcafe.bg

Димитър Радев очаква плод на работата си в края на 2016-та

Работна група ще установява каква заплата е взимал досегашният управител на БНБ Иван Искров. Това каза новият управител на БНБ Димитър Радев пред БНТ.

Радев отбеляза, че при издигането му за поста не са му поставяни никакви условия и смята да работи напълно независимо. Той увери, че сам е решил да остави на постовете им двама от тримата предишни подуправители на Централната банка, защото вършат добре работата си.

Според него кризата с КТБ показва, че механизмът за превенция на подобни кризи в България не работи добре и че няма надеждна рамка за реакция при подобна ситуация. КТБ беше тест, който "Банков надзор" на БНБ не издържа, затова трябва да се реформира.

Радев очаква реформите, които ще проведе, да дадат плод в края на 2016 г. Той подчерта, че проблемите в банката са системни, а не лични, и че Иван Искров е поел отговорността, подавайки оставка преди края на мандата си.

Oще: банка  бнб  димитър радев  заплатата на искров  иван искров  ктб  централна банка 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 18.07.201510:39

И още, като е бил толкова натоварен с отговорности, защо никой не му търси отговорност за кашата с КТБ? Значи допусна да се забърка кашата, назландисва се и се гърчи сума ти време, докато подаде оставка (сега е ясно защо не е искал да я подава - яката заплата), и сега се измъква сух, ни лук ял, ни мирисал. Че може и обиден да е. Бесен
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 18.07.201510:32

Вчера, по време на парламентарния контрол, надутият Горанов се опита да се измъкне от въпроса за заплатата на Искров и му беше адски неприятно, че изобщо го дразнят с подобен въпрос. Излезе, че народът няма право да знае колко плаща на гуверньора за това да поема отговорност, която, според Горанов е огромна, ама очевидно Искров не е поел. Е, за какво взема толкова години заплата изобщо?
Освен това на министъра не му идва наум, че интересът на обществото към заплата на Искров изобщо нямаше да бъде толкова голям, ако в страната хората получаваха нормални пенсии и заплати, с които да живеят сносно. Тогава на никого нямаше да му дреме срещу какво се е подписвал Искров.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани