МВР иззе 50 тона месо без документи | webcafe.bg
newscafe

МВР иззе 50 тона месо без документи

Webcafe.bg
19.12.2015, 17:08 (обновена 19.12.2015, 17:22)
месо

Снимка: © Getty Images

Консумацията на месо се увеличава покрай празниците, логично и измамите

Над 50 тона месо и месни продукти е наложе забрана след мащабна проверка на служители на СДВР и НАП. В рамките на двудневната акция, проведена на 14 и 15 декември, са проверени 43 обекта.

В някои от тях проверяващите са установили различни количества замразени продукти без документи за произход и годност. По-фрапиращи са случаите на открито в три склада голямо количество месо без необходимите документи. В единия е намерено 1 302 кг месо без сертификати, в другия - 20 000 кг, а в третия - 20 300 кг.

Без документи за проследимост са открити още 1 680 кг риба и рибни продукти и 5 000 кг замразени пилета. Като общ резултат от проведените съвместни действия експертите от компетентните органи са наложили възбрана на над 48 782 кг месо и месни продукти, заради липса на идентификация за произход и годност.

Инспекциите са извършени във връзка с вътреобщностни придобивания, внос, държане на склад на охладени и замразени хранителни продукти от животински произход и свързаните с тези дейности и изисквани по закона документи.

Съставени са общо 86 констативни протокола и са изискани допълнителни документи от управителите на проверените търговски дружества.

Oще: акция по хранителни обекти  безопасност на храните  замразени пилета  мвр  месни продукти  месо  месо без документи  нап  опасно месо в софия  риба 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани