Цветелина Бориславова иска да купи ТБ "Виктория" | webcafe.bg
newscafe

Цветелина Бориславова иска да купи ТБ "Виктория"

Webcafe, по в. Банкеръ
17.09.2016, 15:34 (обновена 17.09.2016, 15:38)
Цветелина Бориславова

Снимка: © BACB

БАКБ е четвъртият кандидат за дъщерната банка на КТБ

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова се включи в търга за продажба на ТБ "Виктория" - дъщерната банка на КТБ, съобщава в. "Банкеръ".

Бориславова потвърждава, че е изпратила писмо за намерения до консултанта на синдиците на фалиралата КТБ по продажбата на по-малката банка.

"Ще кандидатстваме за покупката й чрез БАКБ и при успех ще погълнем ТБ "Виктория". Смятам, че по този начин БАКБ ще допринесе за процеса на консолидация на банковия сектор", казва тя пред изданието.

БАКБ е четвъртият кандидат за участие в процедурата по продажба на "Виктория" - наред с "Лев Инс", Инвестбанк и Hanson Asset Management заедно с инвестиционния посредник "Еврофинанс".

Опитите за продажба на ТБ "Виктория" започнаха още в края на 2015 г. след разрешението на Фонда за гарантиране на влоговете като най-голям кредитор на КТБ.

Продажбата обаче се отложи, за да бъде извършена оценка на качеството на активите на банката.

Четирите заинтересовани организации ще бъдат проверени от синдиците на КТБ, Фонда за гарантиране на влоговете и БНБ, като след това ще бъдат избрани кандидатите, които ще получат меморандуми за актуалното състояние на ТБ "Виктория" и ще им бъде позволено да извършат проверка на правното и финансовото й състояние, след което да подадат оферти, посочва "Банкеръ". Тази процедура ще отнеме поне 3 месеца.

Oще: бакб  банка виктория  банкеръ  банков сектор  бнб  българо-американска кредитна банка  българска народна банка  консолидация  ктб  тб виктория  фонд за гарантиране на влоговете  цветелина бориславова 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани