Данъчните пускат нова лотария с касови бележки | webcafe.bg
newscafe

Данъчните пускат нова лотария с касови бележки

Webcafe
26.06.2017, 13:45 (обновена 26.06.2017, 13:58)
касови бележки лотария

Снимка: © nap.bg

В първото издание на играта са регистрирани касови бонове за над 670 млн. лв.

До 2 месеца ще започне нова лотария на Националната агенция по приходите (НАП) с касови бележки, която ще е с по-големи награди, съобщиха от приходното ведомство.

Месечните и годишната награда вече ще бъдат парични, а седмичните да бъдат на значително по-висока стойност. Голямата награда през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от НАП.

Участието в играта става чрез регистрация на касови бележки на сайта на НАП.

Лотарията е успешна инициатива, която постига своята цел - след първото й издание са се увеличили събраните преки и косвени данъци. В играта са регистрирани над 51 млн. касови бележки на стойност над 670 млн. лв.

Данъчните припомнят, че при плащане на покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка.

Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път.

Важно е клиентите да изискват и пазят своите касови бележки, тъй като по този начин те гарантират своите потребителски права и осъществяват граждански контрол върху дейността на търговците, съветват от приходното ведомство.

Oще: данъци  касови бележки  лотария  награди  нап  приходи  регистрация 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани