Райфайзен е най-добрата банка в Централна и Източна Европа | webcafe.bg
newscafe

Райфайзен е най-добрата банка в Централна и Източна Европа

Webcafe
29.03.2017, 16:25 (обновена 29.03.2017, 16:45)
raiffeisen bank

Снимка: © Getty Images

Дъщерните банки на Райфайзен в Босна и Херцеговина, Сърбия и Украйна взеха приза за "Най-добра банка" на съответните пазари.

Райфайзен банк Интернешенъл беше обявена за "Най-добра банка в Централна и Източна Европа" в класацията "Най-добрите световни банки 2017", организирана от престижното финансово списание Глоубъл Файнанс (Global Finance). Уважаваното финансово списание удостоява Райфайзен с тази престижна регионална награда за единадесети път за последните 14 години.

Дъщерните банки на Райфайзен в Босна и Херцеговина, Сърбия и Украйна взеха приза за "Най-добра банка" на съответните пазари.

"Да бъдем определени като "Най-добра банка в ЦИЕ" за нас е едновременно чест и отговорност да продължим да се стремим да предоставяме на клиентите ни в региона първокласни продукти и услуги", заяви Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ.

За 2016 година Райфайзен банк отчете печалба от 132.6 млн. лв. Към 31 декември 2016 година кредитният портфейл надхвърля 4 млрд. лв, което е ръст от 5% спрямо предходната година. По-нисък е и делът на необслужваните кредити за годината спрямо 2015-а.

Oще: банка райфайзен  босна и херцеговина  йохан щробл  райфайзен банк  сърбия  украйна 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани