Саша Филипович временно ще оглави Теленор България | webcafe.bg
newscafe

Саша Филипович временно ще оглави Теленор България

Webcafe
08.05.2017, 11:00 (обновена 08.05.2017, 11:36)
Саша Филипович

Снимка: © telenor

Филипович ще изпълнява длъжността главен изпълнителен директор на Теленор България до приключване на процеса по избор на нов изпълнителен директор.

Саша Филипович временно ще оглави Теленор България. Филипович заменя на поста Майкъл Фоли, който от 20 май 2017 г. става главен изпълнителен директор на Grameenphone Бангладеш, част от Теленор Груп.

Филипович ще изпълнява длъжността главен изпълнителен директор на Теленор България до приключване на процеса по избор на нов изпълнителен директор. Едновременно с това той ще продължи да изпълнява и задълженията си като главен търговски директор на Теленор България.

Филипович е част от Теленор България от август 2013 г.. Той има над 20-годишен опит в областта на мобилните комуникации. Бил е главен директор „Стратегия" и маркетинг директор на Теленор Сърбия.

Досегашният изпълнителен директор Майкъл Фоли бе главен изпълнителен директор на Теленор България от август 2016 г., като преди това бе главен изпълнителен директор на Теленор Пакистан.

Grameenphone е водещият мобилен оператор Бангладеш по приходи, покритие на мрежата и брой потребители с над 59 милиона клиенти към края на първото тримесечие на 2017 г.

Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, и има 172 милиона абонати. В България Теленор има повече от 3,3 милиона активни потребители с  89,74% покритие на територията на страната, а 4G мрежата на Теленор покрива 81,09% от населението на страната.

Oще: grameenphone  telenor  бангладеш  изпълнителен директор на теленор  ръководство на теленор  саша филипович  теленор  теленор груп 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани