ФГВБ предлага фирма, която да разследва фалита на КТБ | webcafe.bg
newscafe

ФГВБ предлага фирма, която да разследва фалита на КТБ

Webcafe.bg
05.06.2015, 17:45 (обновена 06.06.2015, 10:58)
Опашка пред клон на КТБ

„АликсПартнърс Сървисис ЮКей" има опит в подобни случаи

Фонда за гарантиране на влоговете в банките предложи на синдика на КТБ да сключи договор с „АликсПартнърс Сървисис ЮКей" (AlixPartners Services UK LLP). Компанията има необходимия опит в разследването на банкови фалити, посочват от ФГВБ.

Избраната компания ще получи "мандат" да "извърши действия по проследяване и да препоръча на синдика на КТБ как да запази и върне в имуществото на банката на активи, с които КТБ се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и/или когато даденото значително надвишава полученото, както и в случаите на отпуснати кредити при недостатъчно или липсващо обезпечение или на свързани лица, когато тези сделки или трансакции са довели до влошаване на нейното финансово състояние.

АlixPartners е водеща консултантска компания. В своята практика на финансово консултантски услуги AlixPartners има опит в проследяване, разследване и възстановяване на активи, както и в подпомагане на съдебни действия, и е постигнала важни успехи във възстановяването на активи в множество и сложни юрисдикции, посочват от Фонда.

Екипът е извършвал разследвания в над 40 държави с помощта на водещи криминалистични средства и технологии за анализ. Компанията има опит и с ангажименти, свързани с банки и други финансови институции, включително с обвинения за измами.


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани