Пълен достъп до влоговете в ТБ "Виктория" от петък | webcafe.bg
newscafe

Пълен достъп до влоговете в ТБ "Виктория" от петък

Webcafe.bg
10.12.2014, 13:06 (обновена 10.12.2014, 13:16)
бнб

Квесторите на ТБ Виктория, назначени от БНБ, декларираха, че банката е готова да осигури пълен достъп до парите на вложителите

Дъщерната банка на КТБ - Търговска банка "Виктория" ще бъде отворена на 12 декември (петък), като ще изпълнява нареждания от всички клиенти.

"Наличните парични средства на ТБ „Виктория" ЕАД покриват изцяло размера на привлечения ресурс от фирми и граждани и гарантират възможност за пълно удовлетворяване на вложителите", пише в съобщение на двамата квестори на ТБ "Виктория" - Христина Стамова и Божидар Аршинков.

Банката беше затворена на 22 юни 2014 г. - два дни след поставянето на КТБ под специален надзор. Въпреки че банката ще отвори врати на 12 декември, надзорът ще остане до 22 декември.

За разлика от банката-майка, чийто лиценз беше отнет в началото на ноември заради несъответствие с изискванията за кредитна адекватност, ТБ "Виктория" имаше единствено проблеми с ликвидността, които явно вече е преодоляла.

От ръководството на банката съобщават, че всички дебитни карти ще бъдат активни, а средствата по тях ще бъдат достъпни за всички клиенти от банкомати и ПОС терминали.

В банковите офиси ще се обслужват само сметки на клиенти с изтекъл срок на дебитната карта.

От банката предупреждават, че всички левови и валутни преводи ще се изпълняват само със SPOT вальор - т.е. плащането ще бъде извършвано 2 работни дни след датата на нареждането.

При намерение за касово теглене на суми над 2000 лева или валутния им еквивалент, клиентите на ТБ "Виктория" трябва да направят заявка с 2 работни дни по-рано от датата на тегленето.

Oще: банка виктория  бнб  ктб  тб виктория  цветан василев 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани