Фондът гарант обяви кои влогове в КТБ са гарантирани | webcafe.bg
newscafe

Фондът гарант обяви кои влогове в КТБ са гарантирани

Webcafe.bg
12.11.2014, 15:50 (обновена 18.12.2014, 12:30)
Опашка пред клон на КТБ

Защитени са средствата по официално обявените продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия

Фондът за гарантиране на влоговете в банките обяви кои са гарантираните вложения в КТБ, след получаването на редица запитвания, свързани с със средствата на КТБ и правото на вложителите в КТБ да получат изплащане на гарантираните си суми.

Гарантирани са: Преференциален безсрочен депозит, Безсрочен депозит „Плюс", Срочен депозит „4х4", Безсрочен депозит „Евролев", Стандартен срочен депозит и Преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат (поименен). Тези депозити не попадат в обхвата на изключението от гаранцията и независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти, средствата по тях продължават да са защитени от ФГВБ. Така са защитени и средствата по другите официално обявени продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия.

"Бихме желали да поясним, че изключването от гаранция съгласно чл. 5, ал. 1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките се отнася за влоговете с привилегировани лихвени условия, т.е. влогове с индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично предоставя на вложителите си и прилага по отношение на тях", пише в официалното съобщение на фонда.

До 4 декември трябва да бъдат изплатени парите по гарантираните влогове в затворената банка КТБ, след като беше отнет лицензът й. Депутатът Менда Стоянова обяви, че 10 банки ще изплащат гарантираните суми.

Oще: банка  банки  банкови условия  ктб  лихва  лихвени условия  фгвб  финанси  финансови продукти  фонд за гарантиране на влоговете 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани