Искров форсира външното разследване за КТБ | webcafe.bg
newscafe

Искров форсира външното разследване за КТБ

Webcafe.bg
25.11.2014, 18:47 (обновена 18.12.2014, 11:58)
иван искров

Иван Искров напомни на новия председател на ФГВБ да наеме разследваща компания.

БНБ очаква от новото ръководство на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) да одобри предложението за избор на компания, която да проведе разследване на операциите с активи на КТБ.

Това става ясно от съобщение на сайта на БНБ, което цитира поздравителния адрес на управителя на централната банка Иван Искров до новоизбрания председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

В писмото си до ФГВБ Иван Искров обявява, че предложението вече е внесено за разглеждане от УС на Фонда.

"Управителят на БНБ споделя своето убеждение, че такова решение и произтичащите от това действия изцяло отговарят на дългосрочния обществен интерес и ще бъдат сигурен знак, че злоупотребите с парите на вложителите не трябва да бъдат оставяни без последствия", пише в съобщението на гуверньора на БНБ.

Ангажирането на международна разследваща компания беше препоръчано от БНБ веднага след отнемането на лиценза на КТБ.

Същата идея беше залегнала в предложените от Делян Пеевски, Йордан Цонев и Лютви Местан промени в Закона за кредитните институции, с които ДПС предлага разкриване на банковата тайна за лица на публични длъжности - клиенти на банки, за които е взето решение за преструктуриране или за отнемане на лиценза.

Oще: бнб  делян пеевски  иван искров  йордан цонев  ктб  радослав миленков  разследване  фгвб  фонд за гарантиране на влоговете 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани